Bosna Hersek Başbakanı Denis Zvizdic, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun daveti dair ferda Türkiye'ye yapacağı görüşme evveliyat AA'ya açıklamalarda bulundu.

Ziyaret çerçevesinde, Bosna Hersek'ten Türkiye'ye et ihracatı dair müspet gelişmeler yaşanmasına müteveccih beklentilerini dile getiren Zvizdic, mazot ürünleri ve öbür mamüllerin Türkiye'ye ihracatı dair da toy adımlar atılacağını kaydetti.

Türkiye'deki temaslarında hoppadak et ve mazot ürünleri ihracatının değil, eroin ve odun sanayisi ürünlerinin de ihracatını masaya yatıracaklarını aktaran Zvizdic, 'Geçen yılki 500 milyon avroluk tecim hacmini, gelecek zamanlarda ehemmiyetli seviyede ıslah etmek ve yükseltmek istiyoruz.' dedi.

Zvizdic, ziyaretin dü yurt arasındaki konuşu iş birliğini yükseltmek hesabına da ehemmiyetli bulunduğunun altını çizerek, 'Görüşmelerimizin odağında konuşu teşrikimesai olacak.' dedi.

Ferhadiye Camisi'nin açılışan davet

Türkiye'deki temasları kapsamında başkaca TİKA'nın yardımıyla restore edilen ve 7 Mayıs'ta açılması planlanan Banja Luka şehrindeki zamanı Ferhadiye Camisi'nin açılışının da ele alınacağını tamlayan Zvizdic, laflarını şöyleki tamamladı:

'Bu görüşme Türkiye'deki yetkilileri birlikte kere elan açılışa çağırma etmemiz düşüncesince olanak sunuyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yahut Başbakan Ahmet Davutoğlu öncülüğündeki birlikte heyetin açılışa katılmasından itibar duyarız. Türkiye, bu zamanı mirasın baştan kazandırılmasında ehemmiyetli yardımlar yaptı.'

Kaynak: AA