Sibel HÜRTAŞ / ANKARA

Ankara Sincan’da ikinci evliliklerini yapan ancak şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanma davası açan Sevgi K. ve Berat K.’nın boşanmaları Yargıtay’a taşındı. Sevgi K., yaptığı ikinci evlilikte şiddetli geçimsizlik yaşadığını öne sürerek boşanma davası açtı. Sevgi K., “Evleneli henüz bir ay olmamışken, çıkan tartışmadan sonra kocam ‘Sen bana sanki kız mı geldin, s..ol git bu evden’ şeklinde hakaret ederek beni kovdu” dedi ve 200 TL nafaka, 20 bin TL de tazminat istedi.

‘SUYUN AKMIYOR’
Karşı dava açan Berat K. ise, eşinin ziynet eşyalarını alarak evi terk ettiğini, kendisine de akrabalarının yanında “Zürriyetsiz, bir damla suyun bile akmıyor” dediğini belirterek, 20 bin TL tazminat talebinde bulundu. Sincan 1. Aile Mahkemesi, Berat K.’nın boşanma davasında “ağır kusurlu” olduğunu belirterek talebini reddetti. Mahkeme, tarafların boşanmalarına karar vererek Berat K.’nın boşandığı eşine 200 TL nafaka ve 10 bin TL de tazminat ödemesine hükmetti.

KARAR BOZULDU
Yargıtay 2. Hukuk Dairesi’ne yapılan temyiz başvurusu üzerine, yerel mahkemenin verdiği karar bozuldu. Yargıtay, Sevgi K.’nın sarf ettiği sözlerin de hakaret içerdiğini “Kadın da az da olsa kusurludur” diyerek, kocanın taleplerinin de ele alınmasını istedi. Yerel mahkeme ilk kararında direndiği için, dosya Yargıtay Hukuk Genel Kurulu’nun gündemine geldi. Hukuk Genel Kurulu da, Yargıtay 2. Hukuk Dairesi’nin bozma kararını yerinde görerek, yerel mahkemenin direnme kararını bozdu. Sincan 1. Aile Mahkemesi, kocanın taleplerini de göz önüne alarak yeni bir karar alacak.


GAZETE HABERTÜRK