Seydişehir İlçesi Bostandere Mahallesi'nde Yaşar Ailesi'nin evine askeri yetkililerle giden Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Yüzbaşı Fatih Yaşar'ın şehit olduğu haberini saat 03.00'te verdi. Şehidin ailesi sinir krizleri geçirirken, olayı duyan yakınları bayraklar asılan Yaşar Ailesi'nin evine akın etti.Şehit babası Cavit Yaşar, oğlu ile ilgili her gün gelinini arayıp haber aldığını belirterek, 'Akşam da gelinimle konuştuk, 'Gündüz görüştük durumu iyi' dedi. Televizyonda şehitler olduğu söylendi ancak isim açıklanmadı. 'Bu gün dört yaralımız var, ikisi ağır diyorlardı. 

Birisi vefat etti. Birisinin ismini vermiyorlardı. İnternete bakıyorum yok. Televizyona balkıyorum isim vermiyorlardı' dedi.Gece saat 01.00'de yattığını, ardından bu acı haberin geldiğini anlatan şehit babası Cavit Yaşar, oğlu Yüzbaşı Fatih'in daha önce Katar'da görev yaptığını belirterek, 'Katar'dan geldi işte. Bizim inancımız var. Mertebesi şehit ama zor işte. Söyleyecek bir şey yok. Klasik bir söz ama beni alsınlar. 

Alsınlar ama götüren olmaz. Yaktı ya beni yaktı' diyerek gözyaşı döktü.Katar'daki görevinden Ankara'ya dönen ve 20 gün önce Diyarbakır'ın Sur İlçesi'ne geçici görevle giden Yüzbaşı Fatih Yaşar, evli ve 4 yaşında bir kız babasıydı. İki kardeşi de polis olan şehit Yüzbaşı Fatih Yaşar'ın cenazesi bugün Seydişehir'in eskiden köy statüsünde olan Bostandere Mahallesi'nde ikindi namazının ardından, 2 yaşındayken kaybettiği annesi Ayşe Yaşar'ın yanında toprağa verilecek.

Kaynak: DHA