Antalya'da alacaklı olduğu kişinin çocuğunu kaçırarak Eskişehir'e götürdüğü iddiasıyla haklarında dava açılan 2'si tutuklu 4 sanığın yargılanmasına başlandı.

Antalya 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada tutuklu sanıklar Aykut K., Hıdır T., tutuksuz sanık İzzettin T. ile kaçırılan M.E.T.'nin annesi müşteki Seçil T. hazır bulundu. Diğer tutuksuz sanık Ömer A. ise duruşmaya katılmadı.

Duruşmada ifadesi alınan tutuklu sanık Hıdır T., Murat T. ile 2012 yılında tanıştığı ve ilerleyen süre içinde de mağdurun babasıyla araç alım satım işini gerçekleştirdiğini söyledi. Bir süre sonra satışı yapılan araçlardan 700 bin lira civarında alacağının biriktiğini dile getiren Tümenci, Murat T.'nin söz konusu borcunu ödemediğini ifade etti.

Sanık T., gözaltına alınmadan bir gün önce kardeşi İzzettin T.'nin mağdur çocuk M.E.T.'yi evine getirdiğini fakat bu çocuğun Murat T.'nin oğlu olduğunu bilmediğini öne sürdü.

Kardeşi İzzettin'in, "Murat T., 'cenazem var, 2-3 gün siz misafir edin' diyerek bunu bize bıraktı" dediğini aktaran T., "Kardeşim de mağduru benim evime getirdi, ben yeni evli olduğum için kabul etmedim. Arkadaşım Aykut'un evine götürmüş, iddia edildiği gibi mağduru zorla, alacağımızı tahsil etmek amacıyla kaçırmış değilim." dedi.

Sanık Aykut K. da İzzettin T. ile arkadaş olduğunu anlatarak, T.'nin yeğeni olarak tanıttığı M.E.T.'yi 2-3 gün evinde misafir ettiğini kaydetti. Sanık K.'nın birgün "çarşıda işim var" diyerek çocuğu evde bırakıp çıktığını dile getiren Kaya, "Çocuğu uyandırdım, yemek yedirdim. Daha sonra polisler geldi bizi karakola götürdüler. Mağdurun İzzettin'in yeğeni olmadığını ben karakolda öğrendim. Suçlamaları kabul etmiyorum." diye konuştu.

ANNE OLAY ANINI ANLATTI

Mağdurun annesi müşteki Seçil T. ise oğlunun kaçılması olayının kapalı otoparkta gerçekleştiğini anlattı. Yüzü kapalı 3 kişi tarafından yere yatırıldığını ve çocuğunun kucağından alınarak kaçırıldığını ifade eden anne Seçil T, polisin çalışmaları üzerine oğlunu kaçıranların yakalandığını söyledi. Seçil T, olay nedeniyle oğlunun psikolojisinin bozulduğunu dile getirerek, çocuğunun bu nedenle şiddete eğilim gösterdiğini kaydetti.

Şikayet için karakolda bulunduğu sırada polislerin yönlendirmesi ile sanıklarla telefon görüşmesi yaptığını belirten Seçil T, "Çocuğum kaçırıldıktan sonra 3-4 defa bir kişi beni aradı. 'Kocan nerede, sen yerini biliyorsun, emanetin bizde, onu söyle benim emanetimi getirsin, emanetini alsın. Emanetin hudutta' diyordu. Çocuğumla hiç görüştürmediler." dedi.

Tanık Serap E. de mağdurla aynı sitede oturduğunu anlatarak, olay günü bir duyduğu bağırma sesi nedeniyle otoparkta gittiğinde elleri ve boynunda koli bandı olan birinin yardım istediğine şahit olduğunu ifade etti. Mahkeme heyeti, daha sonra dosyadaki bazı eksikliklerinin giderilmesi amacıyla duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEDEN

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanıklar Hıdır T, Aykut K., İzzettin T.'nin 10 Ocak 2016'da Murat T'nin kendilerine borcu olduğu iddiasıyla oğlu 6 yaşındaki M.E.T'yi otoparkta annesi Seçil T.'nin yanından kaçırdıkları anlatılıyor.

Hıdır T.'nin, Eskişehir'de oto alım satımı işi yaptığı ve bu işi mağdurun babası Murat T. ile sürdürdüğü belirtilen iddianamede, Murat T.'nin bir süre sonra araç satışından elde edilen geliri T.'ye vermediği kaydediliyor. 

İddianamede, bunun üzerine sanıkların alacaklarını tahsil etmek için Murat T.'nin Antalya'da yaşayan ancak ayrı olduğu eşinin ortak çocuğu M.E.T'yi kaçırmaya karar verdiklerine yer veriliyor.

Bu kararı gerçekleştirmek için 10 Ocak 2016 tarihinde şüpheliler Hıdır T., Semih S., İzzettin T., Aykut K., Ömer A.'nın Antalya'ya geldikleri kaydedilen iddianamede, daha sonra mağdurun, yüzleri maskeli 3 kişi tarafından anne Seçil T.'nin elleri ve ağzı bağlandıktan sonra kaçırıldığına yer verildi.

İddianamede, sanıklar Hıdır T., Aykut K., İzzettin T. ve Ömer A. hakkında TCK'nın "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" ve "Nitelikli yağma" suçlarından 14 yıldan 29 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep ediliyor.

AA