ANKARA - Sinan Uslu

Araştırmacı-yazar Hakkı Öznur, Beşiktaş'ta 44 vatandaşın şehit olduğu terör saldırısı başta olmak üzere son dönemde yaşanan terör eylemlerinin arkasında dış güçler olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin tarihi bir yol ayrımının eşiğinde olduğunu dile getiren Öznur, bombalı terör saldırılarının, "taşeron örgütler ve birkaç intihar bombacısının işi" denilerek geçiştirilemeyeceğini belirtti.

Araçlı ve canlı bombalı saldırılarda "kuklaya değil, kuklacıya ve oyun kurucu üst akla" bakılması gerektiğini bildiren Öznur, "Türkiye, küresel devlet operasyonları ve organizasyonlarıyla karşı karşıya, ülkemiz üzerinden tam bir asimetrik savaş yapılıyor." ifadelerini kullandı.

'Türkiye'yi bölgesel savaş alanına çevirmek istiyorlar'

Küresel güçlerin, Türkiye'ye yönelik "terör konsorsiyumu" oluşturduklarını anlatan Öznur, "Türkiye, hızla Ortadoğulaştırılmak, küresel statüko ve taşeronları, Türkiye'yi bölgesel savaş alanına çevirmek istiyorlar. Bu, bombalı saldırılar, kurulan hendekler, barikatlar kesinlikle küresel senaryolar dahilindedir. Son iki yıldır daha yoğunluk kazanan bombalı saldırılar, hendekler, barikatlar, suikastler, öz savunma, öz yönetim, kantonlar, kalkışma planları hepsi küresel senaryoların içindedir." dedi.

Bombalı saldırıların arkasında küresel baronların ve yabancı istihbarat servislerinin olduğuna dikkati çeken Öznur, şöyle konuştu:

"Peşaver'de, Kabil'de, Bağdat'ta, Halep'te, Kerkük'te 2001 yılından beri duymaya alıştığımız intihar saldırıları artık Ankara'nın, İstanbul'un, Diyarbakır'ın, Gaziantep'in, Adana'nın göbeğinde patlıyorsa bu kesinlikle ülkemizi hedef alan küresel terörizmin resmidir. ABD, İsrail, Rusya ve Esad rejimi özellikle Suriye-Türkiye sınır hattının uzunluğunu bildikleri için Türkiye'yi yoğun bir bölgesel savaşın merkezine çekmeye çalışıyorlar. Küresel sömürgeciler, Ortadoğu'dan elini çekmediği müddetçe taşeron örgütler bitmez ve tükenmez."

"Bombalar müttefiklerin bombalarıdır"

İstanbul'daki terör saldırısını değerlendiren Öznur, "Halep'teki bombardıman ile Beşiktaş'taki bombalamanın failleri zihniyet olarak aynıdır. Beşiktaş saldırısı, küresel bir organizasyondur ve sözde müttefiklerin işidir. Patlayan bombalar müttefiklerin bombalarıdır." dedi.

Öznur, son dönemdeki saldırıların devleti hedef aldığına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Beşiktaş saldırılarından PKK/PYD ne kadar sorumluysa, ABD, Rusya ve Esad rejimi de o kadar sorumludur. Asıl hedefin güvenlik güçlerimiz olduğu ortadadır. Terör olayları, Irak ve Suriye'de meydana gelen gelişmelerden soyutlanarak açıklanamaz. Kandil, Kobani, Menbiç ve Sincar'daki PKK/PYD yuvaları yok edilmelidir. PYD üzerinden sınırın hemen dışında, PKK üzerinden içeride Türkiye'ye karşı adice bir savaş yürütülüyor. Suriye iç savaşında yer alan PKK'lılar, Kobani dümeni altında rahatça topraklarımıza girdiler, şehir savaşlarına hazırlık yaptılar."

Kaynak: AA