Suriye’nin Halep kentinde yaşayan Dua (24) ve Emad Kassas (30) çiftinin çocukları Ferah ve Hale Kassas’ın dünyası oturdukları binaya Nisan 2014’te bomba isabet ettiği gün karardı. Patlamanın etkisiyle devrilen sobanın devrilmesi sonucu evde yangın çıktı. Anne Dua Kassas, büyük kızı Ferah’ı yıkıntılar arasından çıkarıp suya sokarak hayatını kurtardı. Vücutlarında birinci derecede yanıklar oluşan Ferah ile saatler sonra göçük altından kurtarılan Hale, ambulansla Gaziantep’e getirilerek tedavi altına alındılar. 

4 ay boyunca yoğun bakım ünitesinde tedavi gören ve altı kez ameliyat edilen kardeşler daha sonra İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde iki kez ameliyat oldu. Yanık Ünitesi bulunan Uludağ Üniversitesi’nde de yangından dolayı parmakları birbirine yapışan Ferah ve Hale kardeşler ameliyat edilerek parmakları aralandı. Türkiye’de yapılan tüm tedavileri ücretsiz karşılanan ve hayata tutunan Ferah ve Hale kardeşlerin tekrar eski hallerine dönebilmeleri için yaklaşık 100 bin dolara ihtiyaçları olduğu öğrenildi.

BEYRUT'TAKİ HASTANE YANIK KONUSUNDA UZMAN

Bir dernek sayesinde aileyi tanıyan ve yardımcı olmaya çalışan Ufuk Arpa, 'Devletimiz tüm imkanlarını bu çocuklarımız için ücretsiz olarak seferber etmiş durumda ancak çocukların eski hallerine dönebilmeleri için yapılan araştırmalarda yanık konusunda uzman olan Beyrut’ta bulunan özel bir hastanede tedavilerine devam edilmesi gerekiyor. Aile, 100 bin dolar olan bu ameliyat için devletten ve vatandaşlardan destek bekliyor' dedi. Arpa, çocukların yanıklar nedeniyle büyük sıkıntılar çektiklerini belirterek, annenin de çocuklarının sağlığına kavuşmasını beklediğini söyledi.

Kaynak: DHA