Padişah mutfaklarına dayanan Mutfak kültürü ile de ünlü Mengen, dünyaca bilinen aşçılar yetiştirmiş olup aşçılık sanatı ata mesleği olmuş bu ilçemizde.
 
Bu yöre’nin belli başlı yemekleri arasında, Ovmaç Çorba, Kızılcık Tarhana Çorbası, Yoğurtlu Bakla Çorbası, Kedi Batmaz, Mengen Kuzu, Bakla Çullaması, Kaldırık Dolması,Paşa Pilavı, Palize, Karavul Şerbeti ve Kara Kabak Tatlısı’nı sıralayabiliriz.
 
Seyahatiniz süresincede tadacağınız lezzetler; Islama Köfte, artık unutulmuş olan Yumurtalı Piyaz, Kişli Cevizli Erişte, Piliç Kavurma Şıra
 
GezginDamaklar’ın bu seyahatinde,Pişmaniye atölyelerinden birine uğrayarak son derece ilginç imalatı izleyecek ve alışveriş de yapabileceksiniz.
Tur’un ikinci gününde termal suların keyfini çıkarmak için serbestsiniz.
 
Son gün gelip çattığında Aladağlar Gölcük Gölü’nde yöresel yemeklerin keyfine vararak  yemyeşil çevrede doğa yürüyüşü yapabileceksiniz.
Yemek sonrası bir başka doğa cenneti olan Abant’a uğrayıp Göl kenarında çayınızı yudumlamanın zamanı… Ardından yöresel ürünler satılan köy pazarında alışveriş molanız var.
 
 
GEZGİNDAMAKLAR İLE
BOLU’DA TERMAL KEYFİ VE DAMAK TADI
15-17 OCAK 2016, 3 GÜN, 2 GECE
Sadece 20 gezginin katılabileceği,sıradışı menülerle kahvaltı ve yemeklerin de dahil olduğu  bu paket programın ücreti:  850TL’den itibaren
Detaylı bilgi için: www.gezgindamaklar.com  / Tel :  0216 348 53 90
 

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr