DÜZCE/BOLU

TEM otoyolunun Kaynaşlı ve Abant gişeleri arasında yapılan yol çalışmaları nedeniyle trafiğin Kaynaşlı'dan D-100 karayoluna aktarılması sonrasında Bolu Dağı ve Abant Kavşağı arasındaki bölümde yoğunluk yaşanıyor.

Otoyolun Ankara istikametinde Düzce Kaynaşlı gişeleri ile Bolu Abant gişeleri arasında yapılan üst yapı çalışmaları nedeniyle ulaşım, Ankara istikametine D-100 karayolu üzerinden sağlanıyor.

Ağır tonajlı araçlar ve yolcu otobüslerinin de aynı yolu kullanması nedeniyle D-100 karayolunun Düzce kesiminde bulunan Bakacak ve Karanlıkdere mevkileri ile Bolu sınırlarında bulunan Elmalık ve Abant kavşağı bölümünde de araç yoğunluğu görülüyor.

Öte yandan, dik rampaların bulunduğu bu kesimlerde zaman zaman ufak çaplı kazalar meydana geldi. Kazalar nedeniyle de ulaşımın aksadığı güzergahta sürekli ring halinde bulunan karayolları ve trafik ekipleri, sürücüleri aşırı hız ve yakın takip yapmamaları konusunda uyarılarda bulunuyor.

İstanbul-Ankara yönü Kaynaşlı-Abant kavşakları arası, 30 Haziran'a kadar ulaşıma kapalı olacak

Bolu'daki üstyapı çalışmaları nedeniyle dün TEM Otoyolu İstanbul-Ankara yönü Kaynaşlı-Abant kavşakları arası, 30 Haziran'a kadar ulaşıma kapatılmış, ulaşım Kaynaşlı-Abant gişeleri arasındaki D-100 karayolundan sağlanmaya başlanmıştı.

Kaynak: AA