BOLU

Bolu'da, Ankara'dan mevrut Polis hususi Harekat (PÖH) ekipleri çeşidinden planlı dizi eylem esnasında çıkan arbedede 2 PKK'lı yıldırıcı ölmüş ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre, Paşaköy Mahallesi'nde Ankara'dan mevrut PÖH ekipleri çeşidinden terör operasyonu gerçekleştirildi. Bolu Emniyet Müdürlüğüne ilişkin ekipler, mahallenin antre noktalarını tutup, anahtar girişine müsaade vermezken, mahallenin tanıdığından güzeşte D-100 Karayolu tahminî 8 sayaç ulaşıma kapatıldı.

Bolu Emniyet Müdürlüğü ve PÖH ekipleri, Berberler Sokak'taki 4 bloktan oluşan Paşakent Sitesi'nde mevcut ortak apartmana girdi ve dairelerdeki aileleri çaktırmadan boşaltma etti. Daha sonradan apartmanın beşinci katındaki terör örgütünün göze evine PÖH ekipleri çeşidinden sayaç 23.45 sularında dominant yapıldı.

Bu tam çıkan ve tahminî sağlıksız sayaç devam eden arbedede 1 PKK'lı yıldırıcı etkisiz hale getirildi, ortak manşet memuru ferah yaralandı.

Kaçan başka PKK'lı teröristin bulunması düşüncesince düzentileme başlatan manşet ekipleri, havanın aydınlanması ile yapının çatısına çıktı.

Bu esnada çatıya gizlenen yıldırıcı ile manşet ekipleri ortada arbede çıktı. Çatışmanın kararında çatıda gizlenen PKK'lı yıldırıcı öldürüldü.

Emniyet yetkilileri, sağlanan evvel yunak temasın arkası sıra 1 teröristin etkisiz hale getirildiğini ortak teröristin ise kaçtığını belirterek, kaçan teröristin bulunması düşüncesince havanın aydınlanmasını bekleyip, alanda asayiş tedbiri aldıklarını söyledi.

Havanın aydınlanması ile yapının çatısında meydana getirilen aramasında karşılaşılan teröristin de manşet ekipleri çeşidinden etkisiz hale getirildiğini kaydeden yetkililer, sonunda 2 koca teröristin ölmüş ele geçirildiğini bildirdi.

Operasyonun arkası sıra takımlar çeşidinden göze evinde ve apartmanda tetkik yapıldı.

Öte yandan, inanma güçleri çeşidinden tahsil edilen asayiş önlemleri sabahleyin saatlerine denli bitmeme etti.

Kaynak: AA