ANKARA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, 44. Muhtarlar Toplantısı'nda konuşuyor.

#Canlı: #CumhurbaşkanıErdoğan, 44. Muhtarlar Toplantısı'nda konuşuyor https://t.co/bRlKIkjxDV— AA Canlı (@AACanli) 24 Ocak 2018Zeytin Dalı Harekatı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, "5 bin tır ve 2 bin uçak dolusu silahla donatılan terör örgütünün son mensubu da etkisiz hale getirilene kadar bu operasyon devam edecektir." dedi.

Erdoğan, "Önce teröristlerin kökünü kurutacak, sonra da orayı yaşanabilir hale getireceğiz. Kimler için, misafir ettiğimiz 3,5 milyon Suriyeli için." diye konuştu.

"Afrin'de tüm insanlığın düşmanı bir zihniyetle de mücadele ediyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Biz, 13-15 yaşındaki çocukların, dünyadan haberi olmayan yaşlı kadınların ellerine silah tutuşturarak fotoğraflar yayınlayan, kendisi lokmaya muhtaç garipleri haraca bağlayan bir örgütü tepelemeye çalışıyoruz.

Elinde on binlerce çocuğun, kadının, yaşlının, masumun kanı olan bu örgütü destekleyip, Türkiye'yi 'işgalci' diye itham edenlerin bırakın Kürtçülüğünü, bırakın sosyalistliğini, insanlığından şüphe ederim. Aslında biz Afrin'de aynı zamanda tüm insanlığın düşmanı bir zihniyetle de mücadele ediyoruz."

Erdoğan "Bölgemiz üzerinde farklı emelleri olan güçlerin, derenin taşıyla derenin kuşunu vurma oyununu bir kez daha bozmuş olduk." dedi.

Kaynak: AA