Dünya

saati kampanyasına destek verenler, küresel ısınmaya dikkati çekmek için 31 Mart'ta 60 dakikalığına karanlıkta kalmayı tercih edecek.

EDİRNE-Salih Baran  

WWF Türkiye Genel Müdürü Tolga Baştak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dünya Saati (Earth Hour) kampanyasının, 2007 yılında Avustralya'da, iklim değişikliğiyle mücadeleye dikkati çekmek için yönetimlerin, kurumların ve bireylerin kötü gidişata ''dur'' demek adına ışıklarını bir saatliğine kapatmasıyla başladığını söyledi.
 Dünyanın geleceği için milyonların bu kampanyaya yoğun olarak katılacağına inandıklarını ifade eden Baştak, şöyle devam etti:
''WWF-Türkiye olarak bu sene kampanyaya özel ve kampanya temasıyla paralel bir fikirden yola çıkarak karanlıkta çalışan bir web sitesi tasarladık. 
Bu site,hava karardıktan sonra ancak bulunulan ortamdaki ışıkların kapatılmasıyla aktif hale geliyor. Bu yıl Türkiye'den Dünya Saati kampanyasına katılacak herkese 31 Mart'ta yıldızların bir sürprizi olacak. Karanlıkta çalışan web sitemizi ziyaret ederek katılım formunu dolduran Dünya Saati katılımcıları, bu yıl çevre sorunlarına duyarlılıklarını göstermenin yanı sıra farklı bir deneyim yaşayacaklar. Bu sürprize tanık olmak için herkesi 31 Mart akşamına kadar kampanyaya katılmaya ve ışıkların söndüğü an olan 20.30'da karanlıkta çalışan web sitemizde buluşmaya davet ediyoruz''

Boğaziçi Köprüsü de kararacak, Galata Kulesi de
Son iki yıldır uluslararası bilinirliğe sahip olan Boğaziçi Köprüsü'nün bu yıl yine kampanyaya katılacağını belirten Baştak, ''Boğaziçi Köprüsü'nün yanı sıra Fatih Sultan Mehmet Köprüsü de Dünya Saati'nin Asya'dan Avrupa'ya geçişini simgeleyecek. Bu yıl ilk defa Galata Kulesi de ışıklarını kapatacak" dedi.