LONDRA

İngiltere Merkez Bankası (BoE), politika faizini değiştirmeyerek yüzde 0,25'te bırakırken, bu yıl için büyüme öngörüsünü düşürdüğünü duyurdu.

  • "Brexit'e ilişkin riskler artık daha düşük seviyede"
  • İngiltere’den çok sayıda finans kuruluşu çıkışa hazırlanıyor

İngiltere Merkez Bankası’ndan yapılan açıklamada, politika faiz oranının değiştirilmeyerek tüm zamanların en düşük seviyesi olan yüzde 0,25'te bırakıldığı belirtildi.

Bankanın varlık alım hedefinin beklentilerle uyumlu şekilde 435 milyar sterlin seviyesinde bırakıldığı kaydedilen açıklamada, Para Politikası Kurulu toplantısında politika faizinin sabit tutulması yönündeki kararın 1’e karşı 7 oyla, varlık alım hedefinin sabit tutulması kararının da oy birliği ile alındığı bildirildi.

2017 büyüme tahmini düşürüldü

Açıklamada, İngiltere’nin bu yıl için büyüme tahmininin yüzde 2 seviyesinden yüzde 1,9'a çekildiği, 2018 için ise yüzde 1,6’dan yüzde 1,7'ye yükseltildiği belirtildi.

2017 yılı için büyüme öngörüsündeki aşağı yönlü revizyona ülkede tüketici harcamalarının tahmin edilenden daha hızlı bir şekilde yavaşlamasının gerekçe gösterildiği kaydedilen açıklamada, bu yılın ikinci çeyreğinde ülkede GSYH büyümesinin yüzde 0,4 seviyesinde gerçekleşmesinin beklendiği bildirildi.

Açıklamada, enflasyon cephesinde İngiltere’de bu yılın son çeyreğinde yüzde 2,82 ile zirve noktasının görülmesinin beklendiği, 2018'in ikinci çeyreğinde yüzde 2,8, 2019’un ikinci çeyreğinde ise yüzde 2,4 seviyesinin görülebileceği belirtildi.

Muhabir: Gökhan Kurtaran

Kaynak: AA