Geçtiğimiz haziran ayında onuncusu düzenlenen Türkçe Olimpiyatı’nın Bodrum ayağında keyfi bir uygulamaya tanıklık etmişti. Etkinliğin düzenlendiği Antik Tiyatro’ya girmek isteyen Ayhan Karahan, İskender Doğer ve oğlu Dağın Doğer Terörle Mücadele Masası’na bağlı ekipler tarafından içeri girmemeleri konusunda uyarıldılar. Karahan ve Doğer kolluk kuvvetlerine böylesi bir tasarrufun yasal olmadığını bu nedenle hukuki olmayan kararı tanımayacaklarını ifade ettiler. Bodrum Emniyeti’ne bağlı 30 civarındaki polis; uygulamanın Muğla Valisi’nin emriyle gerçekleştiğini belirterek, Ayhan Karahan, İskender Doğer ve 16 yaşındaki Dağın Doğer’i gözaltına aldılar.

“İmamın Ordusu paronayak olmuş”
Gözaltındaki ifadelerinde “İmamın Ordusu tarafından zorla ve hukuksuz bir şekilde alıkonduklarını” belirten Karahan ve Doğer gözaltına alınmalarında payı olan tüm görevlilerden şikayetçi olduklarını dile getirdiler.

Bodrum Emniyet Müdürü ise basına “Gözaltına alınan şahıslarla ilgili eylem yapacaklarına dair ciddi ihbarlar vardı. İşlemi güvenlik nedeniyle tesis ettik” açıklamasında bulunmuştu.

12 Haziran’da Karahan ve Doğer tarafından Bodrum Adliyesi önünde basın açıklaması yapılarak, “Sözüm ona Türkçe Olimpiyatı başlamadan emniyette alıkonulduk, milletvekili, bakanlar ve çok şerefli misafirler Bodrum’u terk edince bırakıldık. İmamın Ordusu paranoyak olmuş” görüşlerine yer verildi.

Karahan ve Doğer, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin hakkında da Cumhuriyet Başsavcığı’na suç duyurusunda bulunurken, yine aynı gün Dağın Doğer’in annesi Funda Doğer, oğlunun 18 yaşından küçük ve lise öğrencisi olduğunu, kendisi bilgilendirilmeden işlem yapıldığını belirterek olaya karışan polisler hakkında Bodrum Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Emniyet boş durmadı
Gelişmeler böyleyken Emniyet de boş durmadı. Karahan ve Doğer hakkında “Polise mukavemet, tehdit ve hakaret” gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Üç emniyet görevlisi tarafından yapılan suç duyurusuyla ilgili savcılık Doğer için takipsizlik kararı verirken, Karahan’a dava açıldı. Dün görülen ilk duruşmada Karahan “İmamın Olimpiyatları tam gaz devam ediyor” dedi.

Şikayetçi polislerin de hazır olduğu duruşma 31 Ocak tarihine ertelendi.

Türk Telekom Arena Stadı’nda gerçekleşen final töreninde “Türkçe Olimpiyatları 10. Yıl Özel Ödülü” eşsiz katkılarından dolayı Recep Tayyip Erdoğan’a verilmişti.

(soL-Bodrum)