Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Ortaket Yahşi beldesinde bir otelde gıda zehirlenmesi sonucu çeşitli Hastanelere kaldırılan İsveç, Danimarka, Finlandiya ve Norveç uyruklu toplam 80 turistin sağlık durumu iyi.

Akşam saatlerinde gıda zehirlenmesinden kaynaklanan bulantı, kusma, karın ağrısı ve ishal şikayetiyle çeşitli hastanelere kaldırılan 80 turistin genel sağlık durumları iyi. Zehirlenen turistleri tek tek hastaneleri dolaşarak ziyaret eden Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: "Bir otelimizde bulunan misafirlerimizden gıda zehirlenmesine bağlı olarak bir rahatsızlık oluştu ve hastalarımız çeşitli hastanelere gelerek müşahade altına alındı. Toplam 80 hastamız var. Bunlardan 21 tanesi Üniversal Hosbital Hastanesinde, 25 tanesi Özel Bodrum Hastanesinde, 23 tanesi Enternational Klinikte ve 11 tanesi de Tepe Klinikte olmak üzere toplam 80 hastamız var. Hepsinin durumları çok iyi, herhangi bir endişe edecek bir şey yok. Bazı hastalarımız taburcu oldular ve diğerleri her ihtimale karşı hastanelerde müşahade altında tutulacaklar. Bir kısmı ise yarın ülkelerine dönecekler."

Kaymakam Gödekmardan hastaların bugün gündüz itibariyle, çeşitli gezilere katıldıklarını, şimdi gezi yapılan tekneleri ve ilçeleri araştırdıklarını, oralardan da numuneler alacaklarını söyledi. Gödekmerdan, "Çünkü bu otelimizde 650'ye yakın turistimiz var, fakat bunlardan 80 tanesinde bu rahatsızlık görüldü. Oteldeki içme suyu, kullanma suyu, yenilen içilen bütün gıdaların ve havuz suyunun numuneleri alındı. Sağlık teşkilatı tarafından ve tarım müdürlüğümüz tarafından numuneler laboratuvara gönderildi yarın bunların sonucu belli olur." dedi.

son dakika