Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, başbakanlığı zamanında emek vermek ofislerine dinleme cihazı konulmasına bağlı Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi ve yöneticisi olmakla suçlanan 11 sanığın yargılandığı dava görülmeye başlandı.

Kamuoyunda 'böcek' adıyla tanıdık sormaca kapsamında oluşturulan ikinci davanın Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmasına, sanıklar Hasan Akın, emektar TÜBİTAK Başkan Yardımcısı ve BİLGEM Başkanı Hasan Palaz, emektar Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ömer Altıparmak, Gökhan Zıvıl, Hamza Turhan ve birlikte bambaşka davadan vakfedilmiş bulunan İlker Usta, Sedat Zavar ile avukatları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatları Hüseyin Aydın ve Muammer Cemaloğlu katılıyor.

Duruşmada, etiket tespitinin peşi sıra uydurma düzlük sanıklardan Ömer Altıparmak, 'Yaptığım görevler açından yıldırı örgütlerinin gayesi durumundayım. Adresimin duyurulmayan tutulmasını istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanı ve MİT Müşteşarlığını ilişik açıklamalarda bulunacağım. Bu nedenle izleyici konumundakilerin kimler bulunduğunu bilmiyorum. Bunun düşüncesince duruşmanın duyurulmayan yapılmasını arzu ediyorum' ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet savcısı, görüşünde, yasalı şartların oluşmadığından ilginin reddini istedi.

Mahkeme, aralık kararında, Altıparmak'ın savunmasının duyurulmayan celsede alınmasına, gayrı sanıkların beyanı alırken duruşmanın açıkça yapılmasını kararlaştırdı.

Duruşmada, sanıkların beyanı alınıyor.

İddianamede Zavar, Özdoğan ve Palaz, FETÖ yöneticiliği, gayrı şüpheliler de teşkilat üyeliğiyle suçlanıyor. Sanık Akın'ın 'askeri ve politik casusluk' suçundan da cezalandırılması isteniyor.

Kaynak: AA