ANKARA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emek vermek ofislerine başbakanlığı devrinde dinleme cihazı konulmasına bağlı Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi ve yöneticisi olmakla suçlanan 11 sanığın yargılandığı davanın ilkin duruşması tamamlandı. Mahkeme açıklık kararında, Erdoğan'ın davaya müdahil kendisine katılmasına değişmeyen verdi.

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki davada, mahremiyet zımnında sanıklardan emektar Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ömer Altıparmak'ın savunması alınırken, seyirciler ve gazeteciler salondan hariç çıkartıldı.

Altıparmak'ın savunmasının peşi sıra maznun avukatlarının beyanına geçildi.

Sanık avukatları, müvekkillerinin günahsız olduğunu, arasında birlikte yıldırı örgütünün bulunmadığını encam sürerek aklanma arzu etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın, 'İddianamede sabık fiillerden dokunca gören Sayın Cumhurbaşkanımızdır, müdahilliğimize değişmeyen verilsin' dedi.

Mahkeme Başkanı Musa Yeşil, firari sanıklar Enes Çiğçi, Ali Özdoğan ile Serhat Demir'in yakalanamadığını rapora yazdırdı.

Mahkeme açıklık kararında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davaya müdahil kendisine katılmasına değişmeyen verdi.

Ayrıca mahkeme, dinleme aleti konulmasına bağlı baştan dışa vurum katılması talebini reddetti.

Bir başka suçtan vakfedilmiş sanıklar Sedat Zavar ile İlker Usta'yı duruşmalardan kurtulmuş markajcı mahkeme, duruşmaya bulundukları cezaevinden ünlü ve görüntülü sistemle katılmalarını karara bağladı.

Firari sanıklar Çiğçi, Özdoğan ile Demir hakkında soruşturma kararının devamına mütehakkim mahkeme, henüz ilkin 'böcek' davasının görüldüğü Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesinden birtakım delil beyanlarına bağlı tutanakların istenmesine değişmeyen vererek duruşmayı erteledi.

İddianamede, Sedat Zavar, Ali Özdoğan ve Hasan Palaz FETÖ yöneticiliği, öteki şüpheliler de teşkilat üyeliğiyle suçlanıyor. Sanık Hasan Akın'ın da 'askeri ve politik casusluk' suçundan da cezalandırılması isteniyor.

Muhabir: Durmuş Koçak

Kaynak: AA