İSTANBUL

Cumhurbaşkanı Erdoğan,'Artık bizim için anne aykırılık partisinin umumi reislik koltuğu boştur, sakıttır. Bizim için bu zat yok hükmündedir. Burada bire müşterek sürede müşterek seçmen, müşterek yurttaş Erdoğan yerine konuşuyorum. ' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zeytinburnu Belediyesi şişko açım töreninde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, '2003 yılından bugüne derece hoppadak Vakıflar Genel Müdürlüğümüz kanalıyla diyar genelinde 4 bin 500 zamanı eserin restorasyonu gerçekleştirildi. Eskiden yılda 5-10 yenileme yapılırken kılıç bunu yılda 500'e derece çıkardık. Sadece yurtiçinde değil yurtdışında da TİKA ve Diyanet Vakfı üzere kurumlarımız kanalıyla ecdadımızın emanetlerine eş çıkıyoruz.' dedi.

Erdoğan, 'ABD'de Türk-Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezinin açılışını yaptık. Hamdolsun, adeta bizim için alım çalım anıtı oldu. O açılışa Kanada'dan otomobilleriyle yola çıkıp, 12 saatlik mesafeden mevrut kardeşlerimizi gördüm. Çok henüz anlamlısı, ora bundan böyle ABD'deki evren Müslümanlarının müşterek merkezi durumuna geldi.'diye konuştu.

'Dünya 5'ten büyüktür'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Dünya 5'ten büyüktür. Dünyada 196 ülkenin kaderini BM Güvenlik Konseyindeki 5 parça sürekli üyenin dü dudakları arasına mahkum edemeyiz. O, 1. Dünya Savaşı'nın şartlarıydı. Artık BM'nin şu andaki işleyişinin reforme edilmesi geçişsiz ve bu 5 diyar süresince tek Müslüman diyar yok, hepsi Hristiyan, gayrimüslim. Bunlardan oluşuyor. Nedir bu yaklaşım? Adil mi? Değil. Adil müşterek evren arıyoruz, adaletli müşterek evren için savaşım ediyoruz.' dedi.

'Hani terörle kuma savaşım içindeydik?'

Erdoğan, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

'Biz de bunlara deriz ki 'Sizin iane ettiğiniz örgüt, yıldırı örgütü.' Ha PKK, ha PYD, ha DHKP-C, farkı yok. Bunlar bire müşterek gövdenin dalları. Kök aynı, beden aynıyken arka ayrımlı sanarak ne 'bu ötekisi üzere değil, yıldırı örgütü sayılmaz' dersin. İşte, Ankara'da enerjik bomba eylemi yapmış olup bigünah kullanıcılarını katleden teröristin resmini, sizin yere göğe sığdıramadığınız o teşkilat poster yapmış olup özlük kontrolündeki yerlerde duvarlara asıyor. PYD'ye yıldırı örgütü demiyorsan o devir Ankara'daki eylemi de yıldırı saldırısı yerine görmüyorsun demektir. Bu hastalıklı mantığın sonu, Brüksel'deki eylemin, Paris'teki eylemin, erte Allah göstermesin Londra'daki, New York'taki eylemlerin de yıldırı saldırısı yerine görülmemesine derece çıkar. Hani terörle kuma savaşım içindeydik? Biz henüz kimin yıldırı örgütü bulunduğu dair anlaşamıyorsak kuma mücadeleyi ne vereceğiz?'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Dünyada DAEŞ'le Türkiye derece içten ve son müşteri savaşım veren apayrı tek diyar yoktur. Farklı hesaplarla Suriye'de ameliyat tay tay arabası devletlerin çoğunun dertlerinin DAEŞ olmadığını kılıç bilmiyor muyuz? Suriye'de katledilen sağlıksız milyon insanı umursamayanların oradaki 20-30 bin ecnebi kavgacı için bu derece zahmete katlanmaları banko tatminkâr değildir.' dedi.

'Muhalefetin çapsızlığının önümüzde müşterek bariyer bulunmasına müsaade vermedik'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Bugüne derece terörün, çorak politik çekişmelerin, muhalefetin vizyonsuzluğunun, çapsızlığının önümüzde müşterek bariyer bulunmasına müsaade vermedik, vermeyeceğiz. 2023 hedeflerimiz doğrultusunda ülkemiz, dünyanın en ümranlı 10 ülkesinden inşallah bir tanesi olacaktır. Gece-gündüz demeden çalışıyoruz. Enflasyonda, üretimde, istihdamda imge donör rakamlar arkası peşine açıklanıyor.' sanarak konuştu.

'Ana aykırılık partisinin umumi reislik koltuğu boştur'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Artık bizim için anne aykırılık partisinin umumi reislik koltuğu boştur, sakıttır. Bizim için bu zat yok hükmündedir. Burada bire müşterek sürede müşterek seçmen, müşterek yurttaş Erdoğan yerine konuşuyorum. Kendisi cezai uzluk sahibi olmaktan çıkmış bulunduğu için ne söylerse söylesin, ne yaparsa yapsın bizim açımızdan mazurdur. Bu şahsın hali siyasetin konusu olmaktan çıkmış, tıbbın konusu durumuna gelmiştir.' dedi.

'Kardeşlerim şu aklımızı lütfen kiradan kurtaralım'

Erdoğan, 'Buradan söylüyorum, Pensilvanya'daki zat ve onun arkasından gidenlere sesleniyorum; 'Kardeşlerim şu aklımızı lütfen kiradan kurtaralım, bizim dinimizde kula devriye yok, hoppadak Allah'a devriye var.' Ama maatteessüf kula köle olanlar kayıpta, Hakk'a köle olanlar kazançta. Bunu göreceğiz.' sanarak konuştu.

Kaynak: AA