SAMSUN

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç, "Bizim devlet biçiminden yana sorunumuz yok. Yeni anayasada devlet biçiminin üniter devlet olacağını Sayın Cumhurbaşkanımız da bizler de anlatıyoruz." dedi.

Malkoç, Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'nde Atakum Belediyesi ve Cihannüma Samsun Şubesince düzenlenen "Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi" konferansına konuşmacı olarak katıldı.

Türkiye'nin zenginlikleriyle dinamiklerini harekete geçirmek için anayasanın yenilenmesi gerektiğini vurgulayan Malkoç, bunun için sadece İstanbul ve Ankara'nın değil Anadolu'nun görüşlerini aldıklarını dile getirdi.

Yapılan anketlerde toplumun yüzde 90'a yakına kısmının yeni anayasaya "Evet" dediğini vurgulayan Malkoç, "Bu çok güzel ve önemli bir şey. Anayasa değişirken hangi sistem gelsin? Devlet biçimleri bellidir. Ya federal devlettir veya üniter devlettir. Bizim devlet biçiminden yana sorunumuz yok. Yeni anayasada devlet biçiminin üniter devlet olacağını Sayın Cumhurbaşkanımız da bizler de anlatıyoruz. Ama hala itiraz edenler var. Anlamamazlık gösterenler var. Diliyle anlatamadığını Sayın Cumhurbaşkanımız işaretle anlatıyor. Rabia işareti yapıyor ya öyle. Nedir bu tek millet, tek devlet, tek vatan, tek bayrak bu üniter devlettir bunda problemimiz yok. Bizim tartıştığımız şey rejim değil, sistemdir."

Muhabir: Fatih Mehmet Kürkçü

Kaynak: AA