ANKARA

Başbakan Binali Yıldırım, "Biz, çevreyi, yani tabiatı, Allah'ın eseri ve emaneti olarak görüyoruz. Bütün insanların ortak hayat alanı olan çevreyi muhafaza etmek, kamu yöneticileri başta olmak üzere herkesin azami özen göstermesi gereken bir alandır." ifadesini kullandı.

Başbakan Yıldırım, "Dünya Çevre Günü" dolayısıyla yayımladığı mesajında, çevre sorunları ve buna bağlı olarak geliştirilen çevre politikalarının, ekonomide, kalkınmada, enerjide ve diğer pek çok alanda belirleyici etkiye sahip olduğuna işaret etti. "Türkiye olarak biz de, çevre sorunlarının çözümü için azami özen gösteriyor, bütün kalkınma politikalarımızda çevreyi korumayı esas alıyoruz" değerlendirmesini yapan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Biz, çevreyi, yani tabiatı, Allah'ın eseri ve emaneti olarak görüyoruz. Bütün insanların ortak hayat alanı olan çevreyi muhafaza etmek, kamu yöneticileri başta olmak üzere herkesin azami özen göstermesi gereken bir alandır. AK Parti hükümetleri, çevreye gösterdiği duyarlılığı, bu alanda hizmet veren Çevre Bakanlığını şehircilikle birleştirerek göstermiştir. Hükümet programımızda da ifade ettiğimiz üzere, bütün yaratılmışların hukukunu korumak, hükümetimizin birinci önceliğidir. Kalkınma hamlemizi, çevrenin korunmasını esas alan bir yaklaşımı gözeterek gerçekleştirdik. Cumhuriyet tarihimizin en büyük ağaçlandırma hamlesini başlattık. Dünya genelinde orman varlığı azalırken, orman varlığını arttıran nadir ülkeler arasında yer aldık."

"Orman alanımızı, 21,7 milyon hektara yükselttik"

Yıldırım, AK Parti hükümetleri döneminde yaklaşık 3,5 milyar ağaç fidanı dikildiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"2002'de 20,8 milyon hektar olan orman alanımızı, 21,7 milyon hektara yükselttik. Ülkemizi şehir ormanları ile tanıştırdık. 2003'ten bu yana, 133 şehir ormanı tesis ederek vatandaşlarımıza nefes alabilecekleri mekanlar sağladık. 'Önce insan önce hayat' diyen hükümetimiz, şehirlerimiz başta olmak üzere Türkiye'nin tabii dokusunu korumak, şehirlerimizi çevre dostu kılmak için bütün gücüyle çalışıyor ve çalışmaya devam edecek. Bütün kamu yöneticilerini, sanayicilerimizi ve yatırımcılarımızı, çevre kirliliğine karşı azami dikkate davet ediyorum. Bu itibarla, daha güzel, daha sağlıklı, daha temiz bir gelecek arzusuyla Dünya Çevre Günü'nü yürekten kutluyorum."

Muhabir: Kurbani Geyik

Kaynak: AA