MALATYA

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya Büyükşehir, Battalgazi ve Yeşilyurt belediyeleri tarafından hazırlanan, "15 Temmuz Demokrasi Nöbeti ve Şehitlerimizi Anma Programı" kapsamında 15 Temmuz Millet Meydanı'nda düzenlenen etkinliğe katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve şiirlerin okunmasının ardından konuşan Bakan Tüfenkci, Malatya'nın diğer kardeş şehirler gibi, darbeye geçit vermediğini ve olayı duyar duymaz caddelere meydanlara akın akın milletin geldiğini anımsattı.

Malatya'nın kendine yakışanı yaptığını ve destansı bir mücadeleye imzasını attığını kaydeden Tüfenkci, "Darbenin kaderini değiştiren bir şehir oldu. Ankara'da, İstanbul'da mücadele bitmişti ama Malatya o gündüzün ışıltıları arasında tanklara da toplara da kurşunlara da göğsünü siper ederek gerçekten o hayasızca kalkışmaya dur dedi ve gerekeni yaptı." dedi.

Kentteki olayları hatırlatan ve hain darbe girişiminde 2. Ordu Komutanlığı'nın başında hainlerin olduğunu belirten Bakan Tüfenkci, şunları ifade etti:

"Bu milletin üzerine kurşun sıkanlar vardı. O kurşunlara, tanklara kendini siper eden kardeşlerimiz de vardı. Metinler, Enesler, Abdullahlar, Tayyipler, Ahmetler, Rümeysalar vardı. Bu millet topyekun milli iradenin yanında, reisinin yanında durmuştu. Bu ülkede diğer darbelerden farklı bir duruş vardı. Çünkü bir lider vardı. Recep Tayyip Erdoğan vardı. Eyvallah demeyen dik duran, diklenmeyen, milletinin önünde yürüyen, yürüdükçe de arkasından millet yürüyen bir lider vardı. Demokrasiye, milli iradeye sahip çıkan, canını ortaya koyan, hainlere zalimlere geçit vermeyen bir halk vardı. Esasında bu darbe ne Recep Tayyip Erdoğan'a ne hükümete yapılmıştı. Bu darbe millete, sizlere yapılmıştı."

"Biz adaleti asla ve asla elden bırakmayacağız"

Hainlerin vatanına, analarına, babalarına, kardeşlerine ihanet ettiklerini vurgulayan Tüfenkci, darbecilerin bunların hesabını millete vereceklerini dile getirdi.

Darbecilerin sadece yargıya değil, vicdanlarına da hesap vermesi gerektiğini söyleyen Tüfenkci, şöyle devam etti:

"Bu milletin başına neler getirdiler. Eğer bugün mağdurlardan bahsediyorsak biliniz ki en büyük mağdur sizlersiniz, millettir. Milletin dışında da eğer bir mağduriyet oluşmuşsa yine bu hainlerin yüzünden oluştu. Yine onların bu alçak girişimlerinin karşısında oluştu ama karşılarında hukuk, Türkiye Cumhuriyeti, millet var. Biz adaleti asla ve asla elden bırakmayacağız. Biz hukuk dışına çıkmayacağız. Biz diyoruz ki onlar hem hukuka hem adalete hem de gelip Malatyalılara hesap verecekler. Vermeleri de gerekir. Vicdanları rahat mı acaba? Bu kadar şehidin kanına girdiler. Bu kadar yaralılarımız varken Türkiye'nin itibarını zedelemeye çalışırken bu millete ihanet edenler acaba başarılı olsalardı Türkiye'yi kimlere peşkeş çekeceklerdi. Allah bu milletten razı olsun."

Muhabir: Emrah Gökmen

Kaynak: AA