Güroymak'taki yıldırı operasyonunda ortamında el inşası patlayıcı ve hayat malzemelerinin bulunmuş olduğu 3 sığınak kullanılamaz bir duruma getirildi.

Valilikten meydana getirilen açıklamada, ilçenin Bölmedere mevkisi kırsalında 6-8 Mart'ta yıldırı örgütü PKK'ya müteveccih 'Şehit Jandarma Uzman Çavuş İslam Çakar-3' operasyonu gerçekleştirildiği belirtildi.

Operasyonda, patlamaya müheyya 20 ile 30 kilogramlık bidonlara yerleştirilmiş 200 gr. plastik patlayıcı ve zenginleştirilmiş açıktan kumanda açacak düzenekli 100 kilo amonyum nitrat el inşası patlayıcı bulunmuş olduğu kaydedilen açıklamada, şu ifadelere arazi verildi:

'Ayrıca 3 ayrı sığınakta el inşası patlayıcı imalinde ve hayat materyali kendisine geçer not aşırı sayıda gereç ele geçirilmiştir. Söz konusu malzemeler ve patlayıcılar cumhuriyet savcısının emriyle durumunda imha edilmiştir. Ayrıca operasyonda 12 volt akü, 10 mt. kablo, 2 pil, 7 tüp, 3 çivilemek gazı, 30 pet şişe, 2 bidon, balyoz, kurnaz pense, 1 kilo zeytin, 1 kilo kaşar, 10 kutu barbunya konserve, limonluk naylonu, 2 ikiz ayakkabı, kazak, yelek, panço, doğal doğal patırtı düşman lambası bombası ve tabanca ihtimam hasım ele geçirilmiştir. Güvenlik güçlerimiz semt halkımızın da desteğiyle, dirlik ve güvenliği bildirmek için ilimiz genelinde teröristlerle mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir.'

Kaynak: AA