BİTLİS

Bitlis'te terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda 21 sığınak, 3 mevzi ve patlayıcı yapımında kullanılan malzemelerin imha edildiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, Bitlis Jandarma Bölge Komutanlığı tarafından 6-8 Aralık'ta merkeze bağlı Sehi Ormanları bölgesinde, "Şehit Topçu Teğmen Cemal Tepeli-3" operasyonu düzenlendiği belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Operasyon kapsamında arazide 21 sığınak, 3 mevzi tespit edilerek kullanılmaz hale getirilmiş, 6 tuzaklanmış büyük tüp ile çuval içerisinde 5 ateşleme düzeneği, 5 kilogramlık plastik bidon içerisinde el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan amonyum nitrat maddesi, 2 büyük tüp, 4 adet 105 amperlik akü, Rus yapımı el bombası, muhtelif miktarda kablo, 2 eski soba, şemsiye, panço, örgütü simgeleyen bez parçası, çok miktarda kıyafet ve bayan hücum yeleği, 20 kilogram alçı, güneş paneli, çok sayıda ayakkabı, bol miktarda gıda malzemesi ve örgütsel dokümanlar ele geçirilmiştir. Ele geçirilen malzemeler cumhuriyet savcısının talimatıyla yerinde imha edilmiştir."

Açıklamada, güvenlik güçlerinin bölge halkının da desteğiyle huzur ve güvenliği sağlamak amacıyla il genelinde teröristlerle mücadelesini kararlılıkla sürdüreceği kaydedildi.

Kaynak: AA