BİTLİS

Bitlis'te terör örgütü PKK'ya müteveccih operasyonda 4 ad gözaltına alındı.

Valilikten meydana getirilen açıklamada, İl Jandarma Komutanlığınca 29 Şubat'ta Merkez İlçe Jandarma Komutanlığının hata bölgesinde, terör örgütü PKK/KCK ile iltisaklı bulunduğu değerlendirilen bireylere müteveccih 'Şehit Jandarma Komando Er Oğuz Burkay-2' ismi sunulan operasyonun düzenlenmiş bulunduğu belirtildi.

Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı hata branşında 7, Tatvan ilçesinde de müşterek edinmek kabil 8 ev ve eklentilerinde kontrol yapıldığı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere toprak verildi:

'Aramalarda 4 şüpheli, 'terör örgütü PKK/KCK üyesi olmak, teşekkül hesabına milis-iş birlikçi faaliyetlerde mevcut edinmek ve örgütün rustik sahasına öge aktarımı yapmak' suçlarından gözaltına alınmıştır. 3 şüphelinin yakalanması düşüncesince de çalışmalara bitmeme edilmektedir. Güvenlik güçlerimizce ev ve eklentilerinde 1 piyon tüfeği fişeği, 149 M-1 tüfeği fişeği, 6 Kalaşnikof şarjörü ve bu silaha ilişik 145 fişek, 2 av tüfeği, 11 av tüfeği fişeği, 33 silah mermisi, 4 cep telefonu, 4 SIM kart, 12 flash bellek, 8 CD ve DVD, 11 videoteyp kaseti, 67 örgütsel kıyafet, 5 ajanda, 1 HPG logolu yıldırma mektubu fotokopisi, 1 Leşker kıyafeti, 4 örgütü simgeleyen puşi, 10 emektar Azadiye Welad gazetesi ile kısaca 200 gr. kubar yaman ele geçirilmiştir. Silah, mühimmat, belge ve eşyalara Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığının emirleri doğrulusunda el konulmuştur.'

Kaynak: AA