BİTLİS

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Bitlis Belediyesi, vatandaşların soğuk havadan etkilenmemesi için kentin en işlek caddelerinde 7 klimalı durağı hizmete sundu.

Belediyeden yapılan açıklamada, vatandaşların soğuk havadan etkilenmemesi için klimalı kapalı duraklar yapıldığı belirtildi.

Bitlis'te çetin ve uzun süren kış aylarında otobüs duraklarında bekleyen vatandaşların sıkıntı yaşadığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Özellikle hasta, yaşlı ve çocuklar, soğuk ve fırtınalı havalarda otobüs duraklarında büyük zorluklarla karşılaşıyor. Toplu taşıma araçlarını kullanan vatandaşların üşümemesi ve sıcak ortamda beklemelerini sağlamak için bugüne kadar kentin çeşitli noktalarına yerleştirilen 7 durağa, yazın serinletmesi kışın da ısıtması için özel klimalar konuldu. İlk etapta şehir merkezinde vatandaşların en yoğun beklediği merkezi duraklarda, kapalı klimalı duraklar yapılmaya başlandı. Bu durakların sayısı zamanla artacak."

Her durağın görevlilerinin olacağına işaret edilen açıklamada, görevlilerin sürekli durakları ve önündeki karları temizleyeceği bildirildi.

Muhabir: Şener Toktaş, İbrahim Yaldız

Kaynak: AA