BİTLİS

Bitlis Valiliği, terör örgütünde reis konumunda bulunan ve aranan 10 teşkilat üyesinin yakalanması düşüncesince il merkezi ve ilçelerdeki nice yere teröristlerin resimlerinin üstünde bulunmuş yer aldığı afişlerin asıldığını duyurdu.

Valilikten meydana getirilen bağlanmış açıklamada, bu kapsamda İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığınca aranan ve başına ihsanıhümayun konulmuş bulunan teröristlere bağlı hazırlanmakta bulunan yüzlerce afişin, il merkezi ve ilçelerde baş döndürücü sayıda yere asıldığı belirtildi.

'İhbar edenlerin detayları duyurulmayan tutulacak'

Açıklamada, afişlerde Türkçe ve Kürtçe adına aranan bireylere bağlı bilgilerin ve ihsanıhümayun miktarlarının toprak almış yer aldığı vurgulanarak, aranan şahısları 'Alo 140' hattını arayarak suç duyurusu edenlerin bilgilerinin banko duyurulmayan tutulacağı bildirildi.

Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suçların faillerinin yakalanmasına asistan olanlara verilecek ihsanıhümayun ile alakalı yönetmeliğin uygulanmasına bağlı ayrıntıların geçtiğimiz sene böylecene ortak genelgeyle tespit edildiği tabir edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

'Buna göre, yönetmeliğin yürütüm sürecinde 5 nitelik belirlendi. Renklere ayrımlı düzeyler alındı. Her reis grubu düşüncesince ayrı elvan belirlendi. Kademeli adına belirlenen listede adlar kırmızı, mavi, yeşil, turuncu ve yağız niteleyerek sıralanıyor. Yönetmelikle, terör örgütlerinin özellikle fevk düzem yöneticileri, semt ve meydan sorumluları, il ve kaymakamlık sorumluları peyda etmek üzere, hiyerarşik adına topu topu tutumlu kademeleri hedefleniyor. Verilecek heveslendirme ödülü, ayrımsız sürede el inşası patlayıcı, cephane ile dirilik yitirilmesine defa açan topu topu geri hizmet ve hisse senedi hazırlıkları kabilinden unsurları da kapsıyor. Etkili ve akla yatkın yer aldığı belirleme edilen herhangi ortak bilgi, yönetmeliğin uygulanmasıyla ilgilendiren açılan komite değişik değerlendirmelerde bulunarak, herhangi ortak vahit numara bilim düşüncesince gine değişik ihsanıhümayun sonucu verecek. Yakalanan yahut ruhsuz bir vaziyete getirilen insan yahut engellenen suçun durumuna layıkıyla ihsanıhümayun miktarı 4 milyon liraya denli çıkıyor.'

Kaynak: AA