BİTLİS

Bitlis Emniyet Müdürlüğünce, terörle mücadelede kullanılması amacıyla üzerinde termal kamerası bulunan gece görüşlü drone alındı.

Güvenlik güçleri, terörle mücadeleyi başarıyla sürdürürken, bu mücadelede teknolojiyi de kullanıyor.

Bitlis Emniyet Müdürlüğü tarafından benzerlerinden büyük olan, 4 kilometre uzağa gidebilen ve 7,5 kilograma kadar ağırlık taşıyabilen drone alındı.

"Terörle mücadelede ciddi bir etkinlik sağlıyor"

Yeni teknolojik ürünler ortaya çıktıkça onları kullanma konusunda birtakım görüşlerin oluştuğunu ifade eden Çınar, şöyle konuştu:

"Biz de koordinasyonu sağlayarak arkadaşlarımızın önerilerini hızlıca değerlendiriyoruz. Bu anlamda drone etkin kullanılmaya başlandı. Bunlar yol kontrollerinde, kazı, bomba yerleştirme yönünde birtakım emareler, güvenlik noktalarında ve çevrede neler olup bittiğini takip amacıyla kullanılıyor. Birkaç kilometreye kadar gidip gelebiliyor. Bu drone Türkiye'de başka var mı bilmiyorum. Edindiğimiz bilgiye göre ilk olarak Bitlis'e aldık. Termal kamerasıyla gece görüşlü olan bu drone, piyasada gördüklerimizden birkaç kat daha büyük."

Üzerine yerleştirilen termal kamera sayesinde bunun artık geceleri de etkin bir şekilde kullanılabileceğini kaydeden Çınar, "Bunlar ufak tefek şeyler olarak görülebilir. Ancak teknolojinin kullanılması hem terörle mücadelede ciddi bir etkinlik sağlıyor hem de insan zayiatı az oluyor. Dolayısıyla terörle mücadelede bir etkinlik sağlıyor." dedi.

Kaynak: AA