Haber Merkezi - Eskişehir’de, üniversiteli Ali İsmail Korkmaz’ın Gezi eylemleri sırasında dövülerek öldürüldüğü anı gösteren kamera görüntüleri ortaya çıktı. Önce kayıp olduğu iddia edilen ve daha sonra geri getirilen görüntülerde, koşarak sokağa giren Ali İsmail Korkmaz’ın fırın sahibi ve arkadaşları tarafından durdurulup tekmelerle dövüldüğü görülüyor. Korkmaz’ın bir süre kaldırımda oturduğu, daha sonra yanına gelen polis Mevlüt Saldoğan’ın gencin başına gelecek biçimde üç kez tekme attığı anlaşılıyor.

Korkmaz, 2 Haziran’da Yunus Emre Caddesi’ndeki gösteriden kaçarak Sanayi Sokak’a girmiş; iddiaya göre, polisler ve sivil bir grupça dövülmüş, kaldırıldığı hastanede 10 Temmuz’da yaşamını yitirmişti. Soruşturma sürecinde, Sanayi Sokak’a bakan üç kameranın da görüntülerinin “
kayıp” olduğu anlaşılmıştı. Jandarma Kriminal Dairesi tarafından yapılan incelemede, Harman ekmek fırınına ait görüntülerin iki kez silindiği saptanmış ve görüntüler geri getirilmişti. Görüntülerin, fırıncı İsmail Koyuncu tarafından silindiği anlaşılmıştı. Görüntüler açıldığında, İsmail Koyuncu ile akrabaları Ramazan Koyuncu, Muhammet Vatansever ve Ebubekir Harlar ile polis Mevlüt Saldoğan’ın Korkmaz’ı dövenlerden olduğu saptanmıştı. Bunun üzerine beş sanık “kasten adam öldürme” iddiasıyla tutuklanmıştı. Koyuncu, Vatansever ve Harlar, mahkemeye verdikleri ifadede, “Biz devletin polisine yardım etmek istemiştik” diye konuşmuştu.