YOZGAT

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Şunu bilesiniz ki inancına güvenmeyenler erkincilik özgürlüğünden korkar, düşüncesine güvenmeyenler endişe özgürlüğünden korkar. Benim başörtülü kızlarımın başörtülerinden niçin korkuyorlardı? Katsayı barajını niçin getirip de mortocu hatibin, dizge liselilerin önüne koydular? Bu birlikte yarışma değil mi? Açın önünü koşsunlar fakat maatteessüf birlikte neslin minimum on yılını çaldılar. Ne oldu? Şimdi açıldı, metodlar açıldı' dedi.

Yozgat Anadolu Kız İmam Hatip Lisesini görüşme fail Erdoğan, okulun bahçesinde kendisini gözleyen öğrencilere ve vatandaşlara seslenme etti.

'İnancına güvenmeyenler erkincilik özgürlüğünden korkar'

'Sizler yarınların devir yüzlü çocuklarısınız ve o ışıksız gecelerde sizler neler çektiniz biliyorum' ifadesini kullanan Erdoğan, 'Çocuklarımın neler çektiğini biliyorum, yeğenlerimin neler çektiğini biliyorum. Okulların kapısında nite sindirildiklerini yaşadım biliyorum fakat sizi demin hakeza görür görmez Elhamdülillah övünme ediyorum. Şunu bilesiniz ki, inancına güvenmeyenler erkincilik özgürlüğünden korkar, düşüncesine güvenmeyenler endişe özgürlüğünden korkar. Benim başörtülü kızlarımın başörtülerinden niçin korkuyorlardı? Katsayı barajını niçin getirip de mortocu hatibin, dizge liselilerin önüne koydular? Bu birlikte yarışma değil mi? Açın önünü koşsunlar fakat maatteessüf birlikte neslin on yılını minimum çaldılar. Ne oldu? Şimdi açıldı, metodlar açıldı.' sanarak konuştu.

Öğrencilere, 'Artık katsayı engeli mevcut mı? Artık arzu ettiğiniz üniversitelere girebilecek misiniz?' sanarak soran Erdoğan, 'Şimdi sizden Cumhurbaşkanınız adına da muvaffakiyet bekliyorum ve sizleri yarınların mutlu nesillerini yetiştirecek anneler adına görüyorum. Hem bulunacağınız kurumlarda bununla beraber evinizde gelişigüzel yönüyle. Çünkü unutmayın, Cennet, annelerin ayakları altındadır' değerlendirmesinde bulunmuş oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının peşi sıra Yozgat Anadolu Kız İmam Hatip Lisesinde araştırmalarda bulunarak, mektep yönetiminden bilim aldı.

Muhabir: İlhan Toprak

Kaynak: AA