İflas erteleme talebinde mevcut bulunan yüklenici firma Yeni Doğuş İnşaat personelin ödemesini yapamayınca şantiyede gerginlik yaşandı. Emlak Konut, çalışanları ve konut alıcılarını mağdur etmeyeceklerini açıkladı.

ISPARTAKULE bölgesinde yaşama önceki 1stanbul Evleri projesinde inşaat işçileri eylem başlattı. Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı projesinde evvelki yüklenici firma Yeni Doğuş İnşaat, iflas erteleme isteyince yaklaşık olarak 100 işçi bu firmadan alacaklarını tahsil edebilmek için eyleme start verdi. Şantiyede gergin anlar yaşanmakda. Cuma günü başlayan hadiseler ertesi, işçiler site giriş ve çıkışlarını kapattı.

ŞANTİYEYE GİRİLMİYOR

Yüzde 98’i tamamlanan projede yüklenici firma maddi zorluklar yaşayınca Emlak Konut komisyon kurmuştu. Emlak Konut, yarım işlerin tamamlanması için ihale düzenlemiş ve ihaleyi 5K Mühedislik kazanmıştı. Cuma günü başlayan olaylarda alacaklı işçiler yeni yüklenici firma çalışanlarının şantiyeye girişine mani oldu. 40 kadar çalışan şantiyede nöbet tutarken, yaklaşık olarak 600 milyar lira alacakları olduğunu iddia ediyorlar.

KİMSEYİ MAĞDUR ETMEYİZ

Emlak Konut GYO’dan gercekleşen açıklamada ise projede görev alan işçilerin ve projeden daire sahibi olanların mağdur edilmeyeceği açıklandı. Amele alacakları hususunda kendilerine yazılı başvuru gelmediğini ifade eden sorumlular, “Eğer yüklenici firma bu tediyeyi (ödeme) yapamazsa Emlak Konut ödemekle yükümlüdür ve öder. Yeni Doğuş İnşaat ile görüştük ve kendileri borçlarını ödemek için vakit talep etti. Emlak Konut GYO günümüze kadar yapmış olduğu hiçbir projeyi yarım bırakmadı. Bu projede de böyle bir arıza söz konusu olamaz” diye belirtti.

DİRENİŞE DEVAM

İnşaat çalışanlarının 4 aydır alacaklarını tahsil edemediğini ifade eden İnşaat İşçileri Sendika Girişimi Sendika sözcüsü Serdar Ben, “Cuma günü öğle saatlerinden beri inşaat çalışanları giriş çıkışları tuttu. Arkadaşların maaşları verilene kadar direniş sürecek. Hemen yanımızda mevcut bulunan aynı şirkete ilişkin Unikonut projesinde de aynı sorunlar yaşanıyor” diye belirtti. 

Davalık olmuştu

HOLLANDALI emlak kuruluşu Tulip Gayrimenkul, söz konusu proje arsası için 2006 senesinde açılan Emlak Konut’un ihalesini kazandı fakat yükümlülüklerini yerine getiremediği için ihale 18 Mayıs 2010’da feshedildi. Proje aynı tarihte Doğu İnşaat-Precast Beton ve Üstünler grubuna geçmesinin peşinden 1stanbul adıyla satışa sunuldu. Tulip Gayrimenkul ise Türkiye Cumhuriyeti aleyhine 300 milyon Euro tazminat talebiyle Uluslararası Tahkim’de dava açtı ancak davayı kaybetti.

Fikirtepe’de satış start verdi

EMAY İnşaat, Fikirtepe yaşama geçirdiği kentsel dönüşüm projesi Kentplus Kadıköy’ün satışlarına start verdi. 2 adada 30 bin metrekare inşaat alanına sahip projede 1500 daire bulunuyor. 1+0’dan 4+1’e kadar farklı büyüklüklerde daire seçenekleri bulunan Kentplus Kadıköy projesinde yaşamın bedeli 398 bin TL’den başlıyor. Kentsel dönüşümün simgesi haline gelen Fikirtepe’de Emay İnşaat 1.5 sene devam eden hazırlık sürecinde 530 kişi ile mukavele imza altına aldı. Anlaşmaları gercekleşen tüm binalardan taşınmalar bitti, yıkımları tamamlandı. Proje inşaat çalışmaları devam ediyor.

10 günde yarısını sattı

TEKNİK Yapı, Fikirtepe’de yaşama geçirdiği kentsel dönüşüm projesi Concord İstanbul’un yüzde 52’sini 10 günde sattı. Fikirtepe’de ruhsat işlemlerini tamamlayıp satışa çıkan ilk projelerden olan Concord İstanbul’un ilk etabında 622 daire bulunuyor. Şirket Fikirtepe’de toplam 1.175 daire inşa etmeyi düşünüyor. Projeden yatırım amaçlıdan çok fazla yaşamak için alım yapıldığını ifade eden Teknik Yapı İdare Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, meydana gelen satışlardaki 27 - 37 yaş arası genç nüfus oranının yüzde 35 aşamasında olduğunu açıkladı.
Projenin lokasyon ve ulaşım kolaylığı ile öne çıktığını ifade eden Durbakayım, “Projemize İstanbul dışından gelenler bile oldu. Bağdat Caddesi’nde oturup, 10 sene sonrasına yatırım yapanlar var. Önümüzdeki yıllarda Anadolu yakasının alış-veriş merkezi olacağını düşünen ve home ofis ihtiyacını şimdiden karşılamak isteyen kurumsal firmalar da daire sahibi olanlar arasında yer aldı” diye belirtti. Projedeki rezidans dairelerde tavan yüksekliği net 2.78 metre olarak dikkatlerden kaçmazken, bütün daire cephelerin yüzde 75’i  de cam.

Zincirlikuyu’da teslim vakti

SOYAK’ın Zincirlikuyu’da bulunan ve inşası biten Soyak Soho projesinde daireler sahiplerine teslim ediliyor. ‘Türkiye’nin En Başarılı Emlak Yatırımları 2012’de Yeşil Bina Kategorisi’nde birinciliğe layık görülmüş olan Soyak Soho sağlıklı ve sosyal yaşam kültürüne hitap eden toplam 77 daireden oluşmakta. 7 katlı butik projenin rezidans kısmı, büyüklükleri 65 metrekare ile 252 metrekare arasında farklılıkları bulunan 1+1, 2+1, 1+1 dubleks ve 3+1 dubleks rezidans dairelerden meydana geliyor. Yaklaşık 5 bin metrekare arazi içerisinde bulunan Soyak Soho’da her rezidansın tahsisli otopark yeri ve depo alanı yer alıyor.

Kaynak: hryt İnternet Yayını