ADALET BAKANI BEKİR BOZDAĞ: CHP’NİN BELGE SERVİSÇİLERİ KENDİLERİNE EKSİK BİLGİ AKTARMIŞLAR

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, hakkında fezleke düzenlendiği iddilarına ilişkin “İki savcı da bir tutanak tutmuşlar, gönderdiler” dedi. Meclis’te soruları yanıtlayan Bozdağ, kesinlikle soruşturmanın durdurulması yönünde bir telkini olmadığını söyledi. “CHP’nin hakkınızda bir fezleke hazırlandığına yönelik iddiası var. Ne düşünüyorsunuz?” sorusuna “Eksik söylemişler. Demek ki öbürünü ayrı konuşacaklar. Şu anda CHP’ye servis yapan anlaşılan önemli kaynakları var. Servis yapıyorlar anlaşılan. Fakat ben şunu söyleyeyim. Bir görüşmem var” dedi.

Baskı söz konusu değildir

Görüşmede soruşturmanın hukuka uygun, insanları lekelemeden, soruşturmanın gizliliği ilkesine dikkat edilmesini istediğini belirten Bozdağ, “Tabii nereye kadar  gidecekse elbette oraya kadar gitsin. Ama soruşturmalar yürürken de  hukuka uygun yürümesini, buna riayet edilmesini konuştuk” dedi. Başsavcıya herhangi bir baskı yapmasının söz konusu olmadığının altını çizen Bozdağ “Böyle bir şey aklımın ucundan dahi  geçmez, geçmesi de mümkün değil. Ben böyle bir şeyin olmasına kendim de müsaade etmem,  başkalarının yapmasına da izin vermem” diye konuştu.

Adana ve İzmir savcıları

“Adalet Bakanı olarak insanların onurunun haysiyetinin korunması, soruşturmanın gizliliğine riayet edilmesi konusunda hassasiyet gösterilmesini istemem  kadar doğal bir şey olamaz” diyen Bozdağ, “Şimdi servisçileri şu anda belki eksik yapmışlardır. Adana Cumhuriyet Başsavcısı ile de benim böyle bir konuşmam var. Onlara gerek kalmadan ben buradan onu da size söyleyeyim” dedi. “Fezleke ayağı doğru mu?” sorusuna Bozdağ, “İki savcı da (İzmir ve Adana) bir tutanak tutmuşlar, gönderdiler” karşılığını verdi.

Suç oluşturacak söz söylemedim

Söylediklerinin yasa dışı bir şey olmadığını ifade eden Bozdağ, “Herhangi suç oluşturacak bir şey kesinlikle yoktur. Yargı görevini yapana ‘görevini yapma’ diye bir talimatım asla yoktur” dedi. Bunu birilerinin sanki yargı görevine baskı gibi takdim ettiğini kaydeden Bozdağ “Bekir Bozdağ yargı görevini  yapanlara hiçbir zaman baskı olacak bir iş yapmamıştır, bundan sonra da yapmaz. Şu anda anlaşılan servisler yapılıyor. Camiadan mı servis ediliyor,  başkaları mı servis ediyor? Onu da bilmiyorum. Ama kim ne servis yaparsa yapsın biz ortadayız” diye konuştu.