Bingöl'de 23 yıl önce terör örgütü PKK mensuplarının saldırısı sonucu şehit edilen 33 asker, törenle anıldı.

Bingöl-Elazığ karayolunda 24 Mayıs 1993'te birliklerine giderken teröristlerin şehit ettiği 33 asker için düzenlenen anma töreni, Vali Yavuz Selim Köşger, 49. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Yunus Kotaman, Belediye Başkan Vekili Halim Sügü tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Üsteğmen Özgür İncekar, törende yaptığı konuşmada, 24 Mayıs 1993'te eli kanlı terör örgütü mensuplarınca savunmasız bir şekilde 33 vatan evladının şehit edildiğini anımsattı.

Vatanının, bayrağının, vatandaşlarının canını ve malını korumak için sevdiklerinin, davullarla, zurnalarla, ellerine kına yakarak, kutsal vatani görevlerini yapmak üzere yurdun dört bir yanından askere uğurladığı, mert, yiğit, fedakar ve silahsız 33 erin 23 yıl önce şehit edildiğini kaydeden İncekar, anma törenindeki amacın, acılı ailelere hain saldırıyı hatırlatmak olmadığını dile getirdi.

Davetlilere karanfil dağıtılması ve Kur'an-ı Kerim okunmasıyla sona eren törene, Vali Yardımcısı Cevat Gün, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Bayer, şehit aileleri, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve askeri erkan katıldı.

Kaynak: AA