BİNGÖL

Bingöl Valiliğinden meydana getirilen açıklamada, 23 Mart'ta 21.00 sıralarında ailesi ile Çocuk Şube Müdürlüğüne kendisinin zedelenmek edilmiş olduğu iddiasıyla başvuruda mevcut E.E'nin (16) avukat ve toplumsal çalışmacı refakatinde tahsil edilen ifadesinde, olayın apayrı boyutları olabileceği ihtimalinin ortaya çıkmış olduğu belirtildi.

Geniş istidatlı ifadesinde, E.E'nin 2013 yılından itibaren G.Ç, C.B, K.B ve V.B. adlı kişilerin cinsel istismarına sunulan kaldığını, B.S. adlı şahsın da kendisini zedelenmek ettiğini bildirme etmiş olduğu kaydedilen açıklamada, yasakçı cumhuriyet savcısının emri doğrultusunda Sevgi Evleri'ne doğrulama edilerek dulda dibine tahsil edilen fenomen mağduru bebek ve ailesiyle ilgilendiren lazım iyileştirme ve dayanak noktası çalışmalarının da eş anlı namına başlatılmış olduğu bildirildi.

Üçü tutuklandı

Hazırlanan anket evrakı ile şüpheliler G.Ç, C.B, K.B ve V.B'nin adli mercilere irsal edildiği, V.B'nin müddeiumumilik sorgusu daha sonra başıboş bırakıldığı bildirilen açıklamada, G.Ç, C.B ve K.B'nin yasakçı mahkemece tutuklanarak Bingöl'de gizli cezaevine doğrulama edilmiş olduğu aktarıldı.

Açıklamada, 'Aynı vakada kuşkulu bulunan B.S. ise 26 Mart'ta tutulmuş olup, yasakçı cumhuriyet savcısı kabilinden tahsil edilen ifadesinden sonradan salıverilmiştir. İlimizde yaşanmış bulunan bu iğrenç vakayla ilgilendiren mağdurun şahsiyet haklarının korunması, suçluların da en ağırbaşlı halde cezalandırılmasına müteveccih çalışmalarımız inceden inceye bitmeme etmektedir' denildi.

Kaynak: AA