Gaziantep'te, peyk üstünden neşriyat karşıcı televizyonun yöneticileri, kaçak yapı sonucu mevcut ek binalarının yıkımını deve keserek protesto etti.

Televizyonun sahibi Mehmet Baharoğlu, gazetecilere icra ettiği açıklamada, Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu'nun kendilerine 5 senedir binalarının yıkılacağını dediğini belirtti. Binanın gümrüksüz bulunduğu nedeni öne sürülerek yıkıldığını anlatım fail Baharoğlu, 'Binanın yıkılması aşırı iyi oldu. Belediye ekiplerinin eline sağlık. Yıkılan binayı edebiyat stüdyo yerine kullanıyoruz. Belediye ekipleri, gümrüksüz bina bulunduğunu söylüyor. Doğrudur, Gaziantep'in yüzdelik 87'si gümrüksüz yapıdır. Bizim binamızla yadımlama başladı. Ekipler, inşallah bunda sonradan da öbür binaları yıkmaya bitmeme eder' dedi.

Baharoğlu'nun açıklamasının arkası sıra belediyeye aksülamel gibi lama kesildi.

Belediye ekipleri de yapının yıkımına başladı.

Bu arada Belediye Başkanı Tahmazoğlu ise gümrüksüz bina zımnında tahsil edilen yadımlama kararın ait şirkete şimdi ilk ulaştırıldığını söyledi.

Firmanın mevzuyu mahkemeye taşıdığını özetleyen Tahmazoğlu, şöyleki konuştu:

'Biz hukuka ve hükümlere saygılıyız. İşlemlerimizi de seçim çerçevesinde yapıyoruz. Mahkeme son teşrin ayında sonuçlandı ve yapının yakımına değişmeyen verildi. İlgili tebligatı da kendilerine ulaştırdık. Bugün de ekiplerimiz yapının yıkımını gerçekleştirdi. Buraya denli rastgele nesne yasal. Hiç kimsenin seçim karşısında ayrımcılığı yok. İster monitör sahibi, işveren ve iştirakçi olsun seçim karşısında hacısı hocası eşittir. Belediye yerine hem kanunlara bununla birlikte murafaa kararlarına makul halde buranın yıkımını gerçekleştirdik.'

Kaynak: AA