İSTANBUL

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun benzeri Dr. Sare Davutoğlu, sağlıklı hamilelik süreci ve mevlit sonra annelerin bilgilendirilmesinin önemine ayraç ederek, 'Annelik şefkatinin ve yüksek dinin bilincinde kendisine şurası bildirmek istiyorum ki şuurlu anneler sağlıklı toplumun temelidir.' dedi.

Sultangazi Belediyesince, Hoca Ahmet Yesevi Kültür Merkezinde planlı 'Bilinçli Anne Sağlıklı Nesil' terbiye programına dahil olan Sare Davutoğlu, mevlit yapmış ve mevlit sürecine hazırlanmakta olan anne adaylarıyla müşterek araya geldi.

Anne olabilmenin müşterek eş düşüncesince en dobra his bulunduğunu kail Davutoğlu, senelerdir doğumla ilgilenen, dobra bebeklerin dünyaya gelmesine tanıklık fail bir tanesi kendisine doğumla ilgilendiren gelişigüzel şeyin kendisini aşırı heyecanlandırdığını anlattı.

Sağlık alanında, geleceğe yapılacak en ehemmiyetli yatırımın doğumları güzelleştirmek olduğunu, sağlıklı bireylerin yetiştirilmesinin anne adaylarının mevlit sürecindeki eğitimleriyle sağlanacağını dile getiren Davutoğlu, doğumla ilgilendiren eğitimlerin yaygınlaştırılmasının, toplumsal belediyeciliğin en dobra örneği bulunduğunu vurguladı.

Davutoğlu, 'Doğumu güzelleştirmekten kastım, müşterek bebeğin dünyaya vürut serüveni bulunduğu genişliğinde müşterek eş ve müşterek adamın anne-baba olma, anne ve ata olma serüvenidir ayrımsız zamanda. Bir noktadan, müşterek hücreden süregelen bu serüvenin en sağlıklı halde yaşanması, en heyecanlı halde tamamlanması, dobra müşterek doğumla taçlandırılması bizim en iri arzumuzdur. Bunu güvence edecek, buna en iri katkıyı sağlayacak şey, hamilelik boyunca yapılacak eğitimlerdir' dedi.

Davutoğlu, laflarını şöyleki sürdürdü:

Annelik şefkatinin ve yüksek dinin bilincinde kendisine şurası bildirmek istiyorum ki şuurlu anneler sağlıklı toplumun temelidir. Bu bölgede yapılacak gelişigüzel envestisman sonuç etap giranbaha ve terbiye tabii aşırı cepheli müşterek envestisman olması zımnında önemlidir. Bütün bu sebeplerle sağlık politikalarının yanı sıra annelerimiz, bebeklerimiz ve çocuklarımızla ilgilendiren meydana getirilen toplumsal yazık politikalarını aşırı önemsiyorum. Toplum kendisine dayanışmamıza ulama sağlayıcı Bilinçli Anne Sağlıklı Nesil kabil projelerin, kâffesi domestik yönetimlerimize ve taharri memuru polis toplum örgütlerine dayanıklı olacağına inanıyorum.'

Muhabir: Yunus Ege

Kaynak: AA