ÇORUM 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, çeşitli ziyaretler için geldiği Çorum'da kentteki iş adamı ve sanayicilerle akşam yemeğinde bir araya geldi.

Burada bir konuşma yapan Özlü, Türkiye'nin, 2002 yılında AK Parti'nin iktidara gelmesinin ardından çok büyük başarılara, gelişmelere imza attığını, birçok alanda değişimin izlerinin ve işaretlerinin görülebildiğini söyledi.

"Başarıların en net yansıdığı alan kuşkusuz ekonomidir." diyen Özlü, ekonomideki başarıların temel nedenlerinin, güven ve istikrar ile reel sektörle sağlanan yakın işbirliği olduğunu vurguladı. Güven ve istikrarın öneme dikkati çeken Özlü, ancak esas işin, reel sektöre rekabet gücü ve dinamizmin kazandırılması olduğunun altını çizdi.

"Doğalgazda bir indirim daha gündeme gelebilir"

Rusya ile olan ilişkilerin iyileşmesinin ekonomiye olumlu katkılar yapacağını düşündüklerini belirten Özlü, "Geçtiğimiz günlerde doğalgazda bir indirime gidildi. Rusya ile yapılan görüşmelerden olumlu bir sonuç çıkarsa, ilave bir indirim daha gündeme gelebilir." dedi.

TÜBİTAK yeniden yapılandırılacak

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, "Dördüncü Sanayi Devrimi ile TÜBİTAK'ı yeniden yapılandırmak da bakanlığımızın en önem verdiği konular arasında yer alıyor. Bu iki başlık, nitelikli üretim hedeflerimiz açısından büyük önem taşıyor." değerlendirmesini yaptı.

"Türkiye, bir darbe anayasası ile yönetilmeyi hak etmiyor"

Anayasa ve başkanlık sistemi konusundaki tartışmaların yeniden başladığını, bu tartışmaları olumlu gördüğünü aktaran Özlü, "Zira anayasanın ve sistemin, ülkemizin bilim, sanayi ve teknoloji politikaları üzerinde muazzam etkileri olacağını düşünüyorum." dedi.

Demokratik gelişme ile ekonomik gelişmenin, etle tırnak gibi, birbirinden asla ayrı düşünülemeyecek kavramlar olduğunu belirten Özlü, şunları kaydetti:

"Bu noktada iş dünyamıza ve sanayicilerimize çok önemli bir görev düşüyor. Anayasa değişikliğinin ve başkanlık sisteminin önemini en iyi anlayanların iş dünyamız olduğunu düşünüyorum. Zira siz bu ülkenin atılımına öncülük eden kişiler olarak, bu ülkeyi bugüne kadar yavaşlatan ve bundan sonra hızlandıracak olan unsurları çok iyi biliyorsunuz. Bu nedenle, sizlerden bu sürece azami katkı vermenizi bekliyoruz." 

Muhabir: Gazi Nogay, Muhammed Kaygın

Kaynak: AA