KOCAELİ

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Polis Teşkilatının kuruluşunun 171. sene dönümü etkinlikleri kapsamında Kocaeli'deki kolluk şehitliğini görüşme ederek, martir mezarlarına karanfil bıraktı ve beraberindekilerle afsun etti.

Ziyaretin arkası sıra gazetecilerin sorularını cevaplayan ve şehitlere Allah'tan yağmur isteyen Bakan Işık, bu toprakların yurt olması düşüncesince doğrudan hoppadak değme aileden martir verildiğini anımsattı.

'Bilgiler, casusluk faaliyeti bulunduğu konusunda ciddi şüphe uyandırıyor'

Bakan Işık, MKE Silah Fabrikası Müdürü Mustafa Tanrıverdi'nin tutuklanmasına bağlı istifham üzerine, şunları söyledi:

'Bir anlamda baş döndürücü üzücü. Şu anda görüngü adli aşamada, sormaca eksiksiz yönleriyle bitmeme ediyor. Kişileri suçlamadan yapmamız müstelzim kıymetlendirme da şu, Türkiye bundan hakeza şükürler olsun başta defans ve düzenlilik teknolojilerinde ehemmiyetli birlikte noktaya geldi. Artık kimi devletlerin casusluk faaliyetine konu olacak birlikte noktaya geldi. Olayın detayını bilmiyoruz, ne olduğuna kaymakamlık değişmeyen verecek. Bizim esas anlayışımıza göre, ferdin suçu tanıt edilene derece suçsuzdur. Ortaya çıkan bilgiler, belgeler, birlikte casusluk faaliyeti bulunduğu konusunda ciddi şüphe uyandırıyor. Bu anlamda maatteessüf bu derece yukarı düzeye mevrut birlikte ferdin hakeza birlikte casusluk faaliyetinin birlikte parçası ergin olma şüphesi caba baş döndürücü ciddi birlikte şüphe. Bu noktada baş döndürücü şimdi titiz olmayız. Türkiye bundan hakeza başkasının lisansıyla tüfeğini özne birlikte diyar değil. Tamamen özlük geliştirdiği silahlarını kullanan, bundan ötürü da dışa bağımlılığını sonsuz yıpratan birlikte ülke. Bu çalışmalara bitmeme edeceğiz. Bunun Ar-Ge kısmında TÜBİTAK'ın derin birlikte düzentileme ve gayreti var. Üretim etabında da defans sanayimizin ciddi birlikte gayreti var. Bu icraat sürecek. Bu mevzuda da şimdi titiz iktisap etmek durumundayız. Hiçbir vatanseverin bu sima şeylere katiyen girmeyeceğini düşünüyoruz. Yargı inşallah en dobra biçimde aydınlatır.'

Muhabir: Kadir Yıldız

Kaynak: AA