'Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi' üyesi 15 akademisyenin de aralarında bulunmuş olduğu müşterek grup, Sedat Peker için zeval duyurusunda bulundu.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önündeki bölgede birleşen 15 öğretim üyesi ile Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) İstanbul Şubesi ve Eğitim-Sen 6 Nolu Üniversiteliler Şubesi üyeleri, anket konusu bulunan deklerasyon ve Sedat Peker için yapacakları zeval duyurusuna bağlı izah yaptı.

Bildiride imzası bulunan Prof. Dr. Beyza Üstün, bildiriye imza atan birtakım akademisyenlerin odasına gözdağı kağıtları asıldığını, ayrıca bazılarının odasının yakıldığını öne sürdü.

Haklarında katı baş döndürücü yerde anket açıldığını aktaran Üstün, linç ve nefreti büyüten hepsi için zeval duyurusunda bulunacaklarını, buna Sedat Peker ile başladıklarını tabir etti.

Koruma talebi

Konuşmanın peşi sıra gruptakiler, hazırladıkları değişik yansıtma dilekçelerini İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına sundu.

Ortak metinli dilekçelerde, içtimai medyada, bildiride adları mevcut akademisyenlere müteveccih ifadeleriyle gündeme mevrut Sedat Peker'in, 'suç örgütü kurmak, hakaret, tehdit, halkı garaz ve düşmanlığa kımıldatma ve aşağılama' suçlarından yargılanarak tutuklanması arzu edildi.

Suç duyurusu dilekçesinde ayrıca, 'Can güvenliğimiz tehlikede olduğu için devletin artı yükümlülükleri gereği sayın savcılıkça tarafıma himaye tahsis edilmesini arzu ederim' ifadesi toprak aldı.

Kaynak: AA