Tunceli Devlet Hastanesi’ne kaldırılan 30 yaşındaki polis memuru Küçüktağ, tedavi altına alındı. Doktorların tüm müdahalesine rağmen hayatını kaybeden Küçüktağ'ın Elazığ'lı ve 8 aylık evli olduğu öğrenildi. Hastane önüne gelen polisler, mesai arkadaşlarının ölüm haberini alınca göz yaşlarına boğuldu.

POLİS İLE EYLEMCİLER ÇATIŞTI

Tunceli’de Berkin Elvan’ın ölümünü protesto etmek isteyen gruplar, polisle çatıştı. Polisin sıktığı gaz bombasından etkilenen bir polis memuru kalp krizi geçirdi. Hastaneye kaldırılan, duran kalbi tekrar çalıştırılan ve durumu kritik olan polis memuru Ahmet Küçüktağ, yoğun bakımda tedavi altına alındı. Doktorların kalp pili gerektiğini bildirmesi üzerine bir askeri helikopter Elazığ’a havalandı.

AVM'de mahsur kaldılar!


Tunceli’de Berkin Elvan’ın ölümünü protesto etmek için Dersim Demokratik Halklar Dayanışması, yürüyüş düzenledi. Elvan’ın fotoğraflarıyla Cumhuriyet Caddesi’nden Seyit Rıza Parkı’na sloganlar eşliğinde yürüyen grup, tekrar döndükleri Cumhuriyet Caddesi’nde yolu çift taraflı, barikatlar kurarak trafiğe kapattı. Sayıları yaklaşık 3 bin kişiyi bulan grup, daha sonra cadde üzerinde bulunan Şehit Nahit Bulut polis Merkezi’ne doğru yürüyüşe geçti. Grup arasında bulunanlar polis merkezini taş yağmuruna tutup, önlem için bekletilen TOMA ve zırhlı araçlara da molotof kokteyli attılar. Polis, saldırganlara tazyikli su ve gaz bombası ile müdahalede bulundu. Yaşanan arbedede cadde savaş alanına dönerken, çevre atılan gaz bombasının dumanları altında kaldı.

ASKERİ HELİKOPTER PİL İÇİN ELAZIĞ’A GÖNDERİLDİ


Atılan gaz bombalarından etkilenen polis memuru Ahmet Küçüktağ ile 4 gösterici Tunceli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastaneye kaldırılanlardan polis Küçüktağ’ın kalp krizi geçirdiği belirlenerek, yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı.

Tunceli Valisi Hakan Yusuf Güner, Devlet Hastanesi’ne gelerek, kalp krizi geçiren polis Ahmet Küçüktağ, hakkında yetkililerden bilgi aldı. Vali Güner, polis memurunun kalbinin durduğunu belirterek, "Doktorlar uzun bir süredir müdahale ediyorlar. Geri döndürmek için çaba harcıyorlar" dedi.

Bu arada doktorlar, polis memurunun kalbi için bir kalp pili talebinde bulundu. Tunceli Devlet Hastanesi’nde bulunmayan kalp pilinin temin edilmesi için bir askeri helikopter Elazığ’a havalandı. Helikopterin Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi’nden pili alıp, Tunceli’ye getireceği belirtildi.

Tunceli’nin bazı cadde ve sokaklarına barikatlar kurarak ateşler yakan göstericilere, polisin müdahalesi sürüyor. Polisin gaz bombası ve suyla müdahale ettiği göstericilerde kaçtıkları ara sokaklardan polislere molotof ve taş atarken, kentteki olaylar devam ediyor.

gazete vatan