ANKARA

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Beyoğlu'nda kaynaklanan saldırının peşi sıra icra ettiği açıklamada, akıbet çağda Türkiye'nin bütünlük ve beraberliğine kasteden bu çeşit saldırıların amacına ulaşamayacağını, terörü ve teröre dayanaklık etmek verenleri lanetlediklerini anlatım etti. Hisarcıklıoğlu, mesajında şu görüşlere arazi verdi:

Hisarcıklıoğlu, 'Türk iş dünyası adına, saldırıda yaşamını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve ulu milletimize başsağlığı, yaralılarımıza da çabuk şifalar diliyorum.” dedi.

TŞOF Başkanı Apaydın: Saldırı kötü ve adamlık dışı

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın da saldırıyı 'çirkin' ve 'insanlık dışı' yerine nitelendirdi.

Apaydın, 'Bu acıları kavim yerine gine birbirimize sarılarak üstesinden geleceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Patlamada yaşamını kaybedenlere Yüce Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara da çabuk şifalar diliyorum.' anlatım etti.

MÜSİAD Başkanı Olpak: Türkiye teröre mesuliyet eğmeyecek, terör Türkiye'ye mesuliyet eğecektir

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, icra ettiği kayıtlı açıklamada, saldırıda yaşamını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara çabuk onma diledi.

Türkiye'nin yürüyüşünü engel edinmek arzu edenler kabilinden akıbet günlerde peş peşe planlı terör saldırılarını lanetlediklerini tamlayan Olpak, 'Türkiye teröre mesuliyet eğmeyecek, terör Türkiye'ye mesuliyet eğecektir.' dedi.

'Bize sakıt bütünlük olmak, devletimizin yanı sıra mıhlı durmaktır'

İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) Başkanı Ali Kopuz da İstanbul'un en ehemmiyetli caddelerinden İstiklal'de meydana mevrut terör saldırısını nefretle kınadığını belirtti.

Hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara çabuk onma arzulayan Kopuz, 'Bu görüngü esasen sergilemiştir ki terörün hedefi halkımız, maksadı ise mevki ile kavim bir araya gelmesini engellemektir. Bize sakıt birlikte edinmek bütünlük edinmek devletimizin yanı sıra mıhlı durmaktır.' değerlendirmelerini yaptı.

Kaynak: AA