Küresel Para Haftası etkinlikleri kapsamında, Özel Darüşşafaka Eğitim Kurumları 5. sınıf öğrencileri SALT Galata’da yer alan Osmanlı Bankası Müzesi'ni gezdi. Öğrencilerine yönelik müze turunun ardından öğrencilere Finansal Okur Yazarlık ve Eriş Derneği (FODER) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Attila Köksal tarafından tasarruf amaçlı finansal okuryazarlık eğitimi verildi.

Öğrencilere 'para biriktirme' eğitimi

Gezi ve eğitimin ardından, öğrenciler müzeyi beğendiklerini ifade ederken, bazı öğrenciler harçlıklarını biriktirdiklerini belirtirken, bazı öğrenciler ise harçlıklarını harcadığını söyledi.

FODER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Attila Köksal, 'Bu hafta bütün dünyada kutlanan küresel para haftası. Biz de Türkiye’de bunu kutluyoruz. FODER olarak bugün burada bir eğitim tertipledik. Darüşşafaka’dan 5. sınıf öğrencilerine. Onlara paranın nasıl kullanılacağını, nasıl para biriktirmelerini ve harcamaları gerektiğini, nasıl bütçe yapmaları gerektiğini anlatmaya çalıştık. Bu hafta boyunca bütün Türkiye’de buna benzer çalışmalar yapıyorlar arkadaşlarımız. Yaklaşık 100 bin öğrenciye ulaşmayı hedefliyoruz' diye konuştu.

Kaynak: DHA