Akbank, dünyanın en önemli marka değerlendirme kuruluşlarından Brand Finance tarafından gerçekleştirilen 'Dünyanın En Değerli 500 Banka Markası-2016' araştırmasında üst üste 5. defa Türkiye’deki bankalar arasında en üst sıraya yerleşti. 2015 yılında Brand Finance sıralamasında ayrıca Türkiye’nin En Değerli Markası da olan Akbank, bu sayede Türkiye’deki finans sektöründeki marka gücünü bir kez daha kanıtlamış oldu. 

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, “Yıllardır aralıksız bir şekilde markamıza yaptığımız yatırımların karşılığını Brand Finance tarafından yapılan sıralamalarda görüyoruz. BrandFinance’in 'Türkiye'nin En Değerli Markaları-Turkey 100' çalışmasında ülkemizin en değerli markası olduğumuz kanıtlanmıştı. Bu bize gurur, şevk ve sorumluluk veriyor. Bu gurura ek olarak beş yıl aralıksız ‘Türkiye’nin en değerli banka markası’ olmak da bizi çok mutlu ediyor. 

Ana iş kolumuzda üst üste ülkemizin en değerli banka markası olmamız, Türkiye’nin en değerli markası unvanımızı da destekliyor, perçinliyor” dedi ve şu noktaların altını çizdi: “Teknolojiden insan kaynağına her alanda yaptığımız yatırımlar ve sağlam finansallarımızla Türkiye’nin öncü bankasıyız. Akbank markası, güçlü finansal verilerimizin yanında bankamızın gücünü en iyi yansıtan, bize rekabet avantajı sağlayan en önemli göstergelerden. 

Özellikle teknolojiye ve insan kaynağımıza her yıl yaptığımız yatırımlar, müşteri odaklılık üzerine inşa ettiğimiz vizyonumuzu ve markamızı destekliyor. Son yıllarda yenilikçi ürün ve hizmetlerimiz, müşteri odaklı hizmet modelimiz ve müşteri memnuniyetini yükselten çalışmalarımızla, Türkiye’de çıtayı daha da yükselttik. Bankacılık, başlangıcından beri güvene dayalı olmuştur. Güçlü markamız, müşterilerimizin ve hissedarlarımızın bize olan güveninin göstergesi. Bu güveni korumak ve yükseltmek için tüm Akbanklılar olarak özveriyle çalışmaya devam edeceğiz.”

Kaynak: DHA