1 Mayıs nedeniyle İstanbul'da ilan edilmemiş OHAL başladı, Taksim'e çıkılmaması her türlü önleme başvuruluyor, ulaşım araçları yasaklandı, Taksim çevresindeki yollar kapatıldı. Gözaltı ve bazı yerlerde müdahale başladı, Beşiktaş'ta helikopterlerden bile gaz atılıyor

İstanbul'da ilan edilmemiş OHAL başladı. Ulaşım araçları yasaklandı, Taksim çevresindeki yollar kapatıldı. Gözaltı ve bazı yerlerde müdahale başladı.

İşte dakika dakika 1 Mayıs notları...

11.56 Beşiktaş Helikopterle gaz atılıyor, bir gaz fişegi bir apartmanın çatısına düştü.

11.42 Polis şu anda barikata doğru ilerliyor. Polis şu anda Abbas ağa Parkı'na açılan Osmanhamdibey sokağına girdi. (Barış Yarkadaş)

11.39 Barbaros yokuşunda anma yapıldı. Gezi direnişinde ölenlerin adları tek tek söylenere "yaşıyor" denildi. Barbaros Bulvarı'nda polis Beşiktaş CHP binasının önüne çekildi. Kitle CHP binasına doğru yürüyüşe geçti. (Barış Yarkadaş)  Kitle tarafından ikinci bir barikat kuruldu.

11.33 Barbaros yokuşunun başında yaklaşık bin kişi dev bir barikat kurdu. Polisle çatışma devam ediyor. TOMA barikata su sıkıyor. (Barış Yarkadaş)

11:27 DİSK binası gaz bulutu altında kaldı.

11:12 Şişli'de DİSK üyelerine sert polis müdahalesi başladı. DİSK kortejinde TOMA’dan tazyikli su sıkıp, gaz bombaları atarak saldırdı. Halaskargazi gaz altında. 11.19 Polis Halaskargazi Caddesi’nde DİSK’e doğru yönelenlere özellikle su sıkıyor. Havai fişeklerle yanıt veriliyor. Milletvekilleri de yoğun gazdan etkilendi  

11.11 Beşiktaş'ta 500 kişilik bir işçi grubu tüm engellemelere rağmen Barbaros Bulvarı'na girmeyi başardı. Yaklaşık 200 kişilik bir polis grubu Barbaros Bulvarı'nda işçilerin önünü kesti.

POLİS ABBASAĞA PARKI'NA GİRMEYE ÇALIŞIYOR

Polis Beşiktaş'ta Abbasağa Parkı'na girmeye çalışıyor. Göstericiler polise direniyor.

10:43 Barbaros Bulvarı'nda sivil polisler 10 kişiyi gözaltına aldılar. (Dokuz8haber)

10.38 Beşiktaş'ta polis göstericilere üçüncü kez müdahale etti. Beşiktaş Barbaros Meydanı'nda tekrar toplanan gösterilere polis gaz ve tazyikli su ile müdahale etti. Göstericiler polise, taş, maytap ve havai fişekle karşılık verdi. Polis amiri megafonla göstericilere, "Vekilimiz gelecek gerçekten arkadaşlar. Sayın vekil çarşı içine giriyor lütfen taş atamayın" şeklinde uyarılarda bulundu. Polis ayrıca çevrede bulunan binaların balkonlarında ki vatandaşlara içeriye girmeleri ve çamlarını kapatmaları konusunda uyarıda bulundu. Göstericiler müdahalenin ardından tekrar ara sokaklara dağıldı.

Ara sokaklarda toplana bir grupla polis arasında çatışma yaşandı. Polisin gazla müdahale ettiği grup, taş ve bilyelerle karşılık verdi.

BEŞİKTAŞ'TA 3. MÜDAHALEBEŞİKTAŞ'TA 3. MÜDAHALE

11.00 DİSK korteji şu anda Taksim'e yürüyüş girişimini başlattı.

10.35 Antikapitalist Müslümanlar üyesi bir grup Fatih Camii avlusunda 1 Mayıslarda ölen işçiler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Grup daha sonra Taksim'e gitmek için Cami'den yürüyüşe geçti.

10:32 Abbasağa'da bir TKP üyesi kafasına gaz kapsülü isabet etmesi sonucunda yaralandı.

10.30 Köprüye yürüyen metal işçilerinin önü polis tarafından kesildi.

HALK TENCERE TAVA ÇALIYOR

10.23 Akaretler'de üst üste gaz bombaları atılıyor. Halk TV binasının önünde göstericilere polis müdahale ediyor. Halk pencere ve balkonlardan tencere tava çalarak protesto ediyor.

10.20 DİSK'in önünde kortejler toplanıyor.

10.10 Metal işçileri köprüye yürüyor

METAL İŞÇİLERİ KÖPRÜYE YÜRÜYORMETAL İŞÇİLERİ KÖPRÜYE YÜRÜYOR

10:00 Okmeydanı hastene civarında çatışmalar yaşanıyor. Yoğun gaz bombasına eylemciler barikat ve taşlarla karşılık veriyor.

09:40 E-5 Karayolu Mecidiyeköy mevkiinde yolu trafiğe kesen eylemcilere polis müdahale etti.

09.35 Beşiktaş'ta polis göstericilere ikinci kez müdahale etti. Beşiktaş Barbaros Meydanı'nda ilk müdahalenin ardından tekrar toplanan gösterilere polis önce "dağılın" anonsu yaptı. Grup uyarıları dikkate almayınca polis gaz ve tazyikli su ile müdahale etti.

09:30 Polisin Beşiktaş müdahalesi Abbasağa Parkı civarında geçiyor.

09:20 Şişli'deki DİSK binası önünde de polisin müdahalesi başladı. Polis ara ara gaz bombaları ile müdahale etti.

09:15 @ccanannnn: Beşiktaş'ta CHP ilçeden çalınan 1 Mayıs marşları meydanı dolduruyor.

09:12 CHP Milletvekili Melda Onur twitter hesabından "@meldaonur: Önümüzü kesen çevik kuvvet... Anonsla Yenikapı'ya gidenlere "yardımcı" olacaklarını söylüyorlar." twitini attı.

09: 10 Polisin müdahalesi sürüyor. Kitle "Sula sula iki TOMA birden" sloganları atıyor.

09:00 Beşiktaş'ta müdahale başladı. TOMA'nın önüne oturan CHP Milletvekili Mahmut Tanal polis tarafından darp edildi.

08:54 Polis gaz bombalı müdahaleye başladı. Polis Beşiktaş'ta toplanan kitlenin üzerine gaz bombaları ve tazyikli su ile müdahale etti. Müdahale sürüyor.

08:52 TOMA Beşiktaş'ta toplanan kitlenin üzerine doğru hareketlendi. Polis maskelerini taktı.

08.39 CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, polis barikatının önüne geldi ve “Bu bizim Anayasal hakkımız, engelleyemezsiniz” diyerek barikatın önünde oturdu. Tanal ve yanındaki 15 kişilik grup bir süre polislerin karşısında oturarak "Taksim bizimdir bizim kalacak" şeklinde slogan attı.



avrupagazetesi