AvivaSA Emeklilik ve Hayat Üst Yöneticisi (CEO) Meral Eredenk Kurdaş, Bireysel Emeklilik Sistemi'nde (BES) görüntü büyüklüğünün 50 bilyon lirayı geçtiğini belirterek, 2023 beklentilerinin 400 bilyon liralık bulunduğunu söyledi.

Kurdaş, birlikte izlence kapsamında geldiği Bursa'da, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, BES'in, vatandaşları tasarrufa isteklendirme geçirmek neredeyse kurulduğunu ve sistemin güzel işlediğini belirtti.

Bireysel tekaütlük sahasının sonuç 12 yılda çabucak büyüdüğünü anlatım fail Kurdaş, hem gelişme oranları aynı zamanda kalan elçi sayısı ve yükselen artırım oranlarıyla ferdî tekaütlük sisteminin ekonomiye direkt yardım sağladığını vurguladı.

Geçen senenin ferdî tekaütlük açısından güzel birlikte sene bulunduğunu aktaran Kurdaş, 'Aslında sonuç 4-5 sene rastgele daim müspet ve zait büyümeyle güzeşte birlikte çevrim oldu. Sektör görüntü büyüklüğünde 50 bilyon lirayı geçti. Katılımcı sayısı adına da çağ bakımından 6 milyon 100 bin insan oldu.' dedi.

'BES, seçeneksiz envestisman aracı'

Uzun vadeli görüntü birikiminin yatırımcılara yerel finansman deposu oluşturduğunu ve ekonomiye zait birlikte ivme kazandırdığına yer veren Kurdaş, 'BES'e arzu daim artıyor. Getiriler açısından bulunan seçenek ürünler ile karşılaştırıldığında BES, en erdemli nema diyebiliriz. Merkez Bankasının rastgele 6 ayda birlikte yayımladığı bölük halkı getirileriyle karşılaştırıyoruz. Sistemin başlangıcından bu yana yüzdelik 240 nema sağlamışız. Hane halkı girdisi yüzdelik 190'larda kalmış. Enflasyon da yüzdelik 150'lerde. Bunun dair birlikte de 2013'ten bu yana mevrut yüzdelik 25'lik talih katkısını koyduğunuzda ferdî tekaütlük düşüncesince seçeneksiz birlikte envestisman uzlaştırıcı deniliyor.' diyerek konuştu.

Kaynak: AA