berkin elvan öldü.

mehmet ayvalıtaş öldü.

irfan tuna öldü.

ahmet atakan öldü.

medeni yıldırım öldü.

ali ismail korkmaz öldü.

ethem sarısülük öldü.

abdullah cömert öldü.

mustafa sarı öldü. 

selim önder öldü.

burakcan karamanoğlu öldü.

uğur kurt öldü.

yasin börü öldü.

taraflar ölülerini yarıştırdı.

lobna al lamii yeniden çocuk oldu.

katil ahmet şahbaz 7 yıl 9 ay 10 gün ceza aldı. (ama daha erken salınacak.)

16 yaşındaki liseli genç, cumhurbaşkanı erdoğan'a hakaretten tutuklandı.

adana'da mit'e ait olduğu açıklanan tır'lar durduruldu. savcılık ile mit arasında bir krize neden olan tır'larda silah ve mühimmat olduğu iddia edildi, fakat tır'larda arama yapıtırılmadı.

van'ın gürpınar ilçesinde rahatsızlanan üç yaşındaki muharrem'in ailesi sağlık görevlilerinin gelmesini saatlerce bekledi. gecenin sonunda babası muharrem'in cansız bedenini çuvala koyup sırtında taşıdı.

yüzlerce işçi maden kazasında öldü. cumhuriyet tarihinin en çok can kaybı yaşanan iş kazasından sonra hiçbir iyileştirme çalışması yapılmadı. "fazla tedbir, allah'a hakarettir" dendi. "tatlı bir ölümdü" dendi.

yakınını kazada kaybeden vatandaşa "bu ülkenin başbakanına yuh çekersen, tokadı yersin" dendi.

oğlunu kaybeden ayakkabısı delik babaya bir çift plastik ayakkabı hediye edildi. annenin "oğlum yüzme bilmezdi, suyun içinde ne yaptı" sözleri yürek parçaladı.

maden kazasından sağ kurtulan abi sedye kirlenmesin diye ayakkabısını çıkarmaya kalktı.

türkiye'nin musul başkonsolosluğu'nu ışid militanları kuşattı ve 49 başkonsolosluk çalışanı rehin alındı. baskın hakkında yayın yasağı getirildi. seçim öncesi "kurtarılan" rehineler hakkında tayyip erdoğan, "rehinelere karşılık ışid militanları takas edildi" iddiasına 'velev ki bir takas yapıldı, ben vatandaşlarımın kurtarılmasına bakarım" diye cevap verdi.

en az 500 kişi bonzai'den dolayı yaşamını kaybetti.

uyuşturucu ilkokullara girdi.

mezuniyet töreninde gezi olaylarına değinen ışıtan önder'in okul birinciliği elinden alındı.

"doğum kontrolü ihanettir" dendi.

tüik aralık ayı verilerine göre genç işsizlerin sayısı, son 4 aylık dönemde yüzde 3,4 arttı.(ağustos verilerine göre genç işsiz sayısı 2 milyon 944 bin kişi. 4 ayda 350 bin kişi eklendi.)

85 kişilik bakan torpilli çalışan listesi açıklandı.

kadının fıtratı, kürtajı, doğum yöntemi, iş gücüne katılımı, giyim kuşamı gibi konular yine erkekler tarafından tartışıldı ve karara bağlandı.

eski ali sami yen stadı'nın bulunduğu alanda yapılan torunlar inşaat'a ait binada 32. kattan düşen asansör nedeniyle 10 işçi öldü. işin fıtratında olduğu gerekçesiyle inşaat cezasız ve tedbirsiz devam ediyor.

kobani'de hala tam anlayamadığım birşeyler oldu.

ben ne olduğunu anlamazken, kobani eylemleri sırasında sokağa dökülen kişiler ve bölgede yaşayanlar arasında çatışmalar oldu, polisin de katılımı ile 35 kişi hayatını kaybetti.

devlet koruma altına aldığı kadınları koruyamadı. kadın cinayetleri arttı.

çocuklar gelin olup gitti. 8 yaşındaki kız çocukları gerdek gecesinde cinsel travma sonucu öldü.

makul şüphe diye bir kavram hayatımıza girdi. 

basın ile ilgili birşeyler oldu. 

şevket demirkaya şehir tiyatroları genel müdürlüğüne atandı. (bizim onu tanıdığımız yetkinlik alanı: güreş hakemliği)

tübitak'ın müdür yardımcılığına hayvanat bahçesi müdürü atandı. evrim yalanlandı.

istanbul'un kuzey ormanları yok edildi. olsun, üçüncü köprü inşaatı başladı. itibar kavramının içi boşaltıldı.

bölgede hali hazırda 26 cami olmasına karşın, akp'li üsküdar belediyesi "halkın istekleri" doğrultusunda yeni bir cami yapmak için, anadolu yakasının nadir yeşil alanlarından biri olan validebağ korusu'nu kesmeye kalktı. o sırada, chp yalova belediyesi, içinde asırlık çınarların da bulunduğu 180 ağacı bir çırpıda kesti.

genel müdürlerin ayakkabı kutularından dolarlar çıktı.

bilal ne olup bittiğini anlamadan paraları sıfırladı. 

yolsuzluklar diz boyunu aştı.

yolsuzluk davasında el konulan paralar içün sahiplerine, faizi ile ödeme kararı alındı.

tapelerin montaj olmadığı kanıtlandı.

heybeden çıkan onca turp, bir seks kasedi kadar değer görmedi.

diyanet attı tuttu.

adana’da kpss'ye giren 24 yaşındaki pelin derya çetinkaya, saç rengi sınav giriş belgesindeki fotoğrafından farklı olunca, başkasının yerine sınava girdiği şüphesiyle gözaltına alındı. bu arada gerek öss gerek kpss sorularının çalındığı iddiaları henüz çürütülemedi.

atama bekleyen öğretmenlerin sayısı 250 bini geçti.

bilim ve teknoloji bakanı fikri ışık: "bunlar ufak tefek hırsızlıklar" diyerek yolsuzluğu meşrulaştırmak istedi.

700 bin liralık saatler hediye edildi.

halk bankası müdürünün evine 4.5 milyon dolar sakladı.

trafoya kedi girdi.

oylar çalındı.

recep tayyip erdoğan cumhurbaşkanı oldu.

jöleli yiğit paşa, başbakana danışman oldu.

her gün yeni bir gündem maddesi yaratılarak tepki verme eşiğimiz yükseltildi.

"olmazsa bir füze atar, savaş çıkartırız" dendi.

dış ilişkilerde yeni bir çağ açıldı.

maliye bakanının maliyetini 1 milyar 370 milyon tl olarak açıkladığı ak saray için toki "ak saray'ın gerçek maliyetini açıklarsak türkiye ekonomisi zarar görür" dedi.

dünya çapında alay konusu olundu.

tüik tarafından açıklanan nisan ayı verilerine göre, türkiye'de yıllık bazda enflasyon iki yıl aradan sonra ilk kez çift haneye yaklaştı.

cumhuriyet tarihinin en büyük rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun yıldönümü kutlandı.

hukuk devleti çöktü, bitti.

başbakan'ın danışmanlarından etyen mahçupyan'ın, cnn türk'te katıldığı programda yolsuzluk iddialarının 'tamamen palavra olmadığını' söyledi.

reza zarrab'ın iranlı kuryesi muhammed sadık da meclis yolsuzlukları araştırma komisyonu’na verdiği ifadesinde ankara’ya para taşıdığını doğruladı. 

eski bakan egemen bağış da tbmm yolsuzlukları soruşturma komisyonu'na verdiği ifadesinde, zarrab'ın gönderdiği kutuları kabul ettiğini ve kabul etti "hediyeleşmek türk geleneğinde var" dedi.

şehircilik bakanı erdoğan bayraktar, başbakan’ın ‘istifa et’ baskısına karşı ntv’de canlı yayına bağlandı ve “imarlık plan ve projelerinin yönlendirme görevini başbakan erdoğan’ın emriyle yaptım. bundan ötürüdür ki, milletvekilliğimden ve bakanlığımdan istifa ettiğimi ilan ediyorum. başbakan’ın bu vatanı ve milleti rahatlatması için istifa etmesi gerektiğini düşünüyorum.” dedi.

zafer çağlayan'ın 28 kez ve toplamda 52 milyon dolar, muammer güler'in 10 kez ve toplamda 10 milyon dolar, egemen bağış'ın ise 3 kez ve toplamda 1,5 milyon dolar rüşvet aldığı iddia edildi.

içişleri bakanı muammer güler’in oğlunun evinde 1,2 milyon tl ile 7 para kasası ve bir adet para sayma makinası kayda alındı.

rıza zarrab ile eski bakanların oğulları barış güler ile salih kaan çağlayan, eski halkbank genel müdürü süleyman aslan’ın da aralarında bulunduğu 53 kişi için takipsizlik verildi.

maliye bakanı mehmet şimşek hükümetin dev bir özelleştirme hamlesine daha hazırlandığını açıkladı ve özelleştirilecek alanları açıkladı: elektrik üretim santralları, otoyol ve köprüler, bazı limanlar, erzurum kış olimpiyatları tesisleri, geliri halkbank’a aktarılmak üzere halk sigorta ile halk emeklilik, tpao’nun halka arzı, haydarpaşa garı, spor toto... 2014 yılının özelleştirme hedefi 7 milyar dolar olarak açıklanmıştı ama şimşek’in ifadesine göre, planlanan bu özelleştirmelerin tümünün gerçekleşmesi ile hedef hayli aşıldı. (1986-2014 yılları arasında yaklaşık 70 milyar dolar özelleştirme gerçekleşti; bunun 62 milyar doları, 2003-2014 yılları arasında yapıldı.)

eğitim sistemi berbat oldu.

taksim yayalaştı 

twitter'a erişim engellendi.

youtube'a erişim engellendi.

eskiden tib başkanı’nın iki dudağının arasında olan web sitelerinin erişime kapatılması mevzusunu başbakan’ın emrine amade kılacak olan internet yasası gündeme geldi.

internet sansürü hayatımıza girdi.

daha daha neler oldu...

ekşisözlük


hepsi sizlerin sayesinde oldu;
parçası olan herkese yazıklar olsun...