ANKARA

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'nun talimatıyla, Bakanlık Hukuk Müşavirliği kabilinden meydana getirilen müracaat sonucunda, İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimliğince, 10 yaşındaki Beratcan Karakütük'ün öldürülmesine ilişkin, planlı soruşturmaya değgin yayın yasağı getirilmesine değişmeyen verildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu'nun talimatıyla, Bakanlık Hukuk Müşavirliğince geçmiş İstanbul 4. Sulh Ceza Mahkemesine, Beratcan Karakütük cinayetiyle ilgili soruşturmaya değgin yayın yasağı getirilmesi başvurusunda bulunuldu.

Bakanlık, müracaat dilekçesinde, vakayla ilgili millî matbuat ve yayın organlarında detaylı bilgilerin toprak aldığını, bu bilgilerin, zanlı ve öldürülmüş çocuğun annesinin ifadeleri olduğuna bağlı iddiaların olduğunu belirtti.

Yayımlanan istihbarat dolayısıyla öldürülmüş Beratcan'ın ana ve babasının yaşamış olduğu eve tün ½ si 10 şahsiyet grubun saldırdığının hatırlatıldığı dilekçede, istihbarat dolayısıyla giderek telafisi olanaksız zararların doğabileceğine ilgi çekildi.

Bakanlık, mağdurun ve ailesinin hususi hayatlarının gizliliğinin ve soruşturmanın hâlâ gücük olması dolayısıyla zanlı vakayla ilgili eşhas açısından, kanun ve yasalarla güvence dibine edilgin bulunan masumluk ilkesinin ihlal edilmiş olacağının da cezaevi uğrunda bulundurularak, yayın yasağı konulmasını istem etti.

Bakanlığın talebini değerlendiren mahkeme, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca planlı soruşturmayla ilgili yayın yasağı getirilmesine hükmetti.

Yayın yasağının soruşturma etabı tamamlanıncaya derece bitmeme ettirilmesine de değişmeyen verici mahkeme, kararın Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ile Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na gönderilmesini kararlaştırdı.


Kaynak: AA