Lice'de geçen 19 Ağustos 2015 günü PKK'lı teröristlerle girdiği silahlı çatışmada şehit düşen ve bekar olan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Metin Aydemir'in ailesine Palandöken Belediye Meclisi tarafından oy birliğiyle bir daire alındı. Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, 2011'de Çukurca'da şehit düşen 24 Mehmetçik'ten biri olan Piyade Onbaşı Mesut Kazanç'ın ailesine de Palandöken İlçesinin Konaklı Mahallesinde yine meclis kararıyla bir ev alarak hediye ettiklerini hatırlattı. Başkan Orhan Bulutlar şunları söyledi:

'Cennet vatanımızı hainlere karşı savunarak canlarını veren şehitlerimizden sadece biri olan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Metin Aydemir kardeşimizin geride bıraktığı ailesine sahip çıkmak istedik. Tabiki değil bir ev, Erzurum'u da bin tane evi de verseniz asla ve asla Metin'in yerini tutmaz. Peygamberlikten sonra en yüksek mertebe şehitliktir. Ayrıca şehitlerimizle ilgili Palandöken ilçesinde şehitler parkı yaptık. Parkın içinde terörden ne kadar şehit varsa tüm şehitlerimizin isimlerini yazdık. Dolayısıyla bizim bakış açımız budur. Biz her zaman şehitlerin yanında olacağız. Tüm şehitlerimize özellikle Metin Aydemir'e Allahtan rahmet diliyoruz. Ruhu şad, mekanı cennet olsun.'

'BİR TAPU DEĞİL, BİN TAPU DA BENİM OĞLUMU GERİ GETİREMEZ'

Kızları Rukiye ve Lale, oğlu Mehmet ve eşi Taha Tahsin Aydemir ile Belediyedeki törene katılan Fehime Aydemir, sürekli gözyaşı döktü. Başkan Bulutlar dairenin tapusunu anne Fehime'ye, anahtarını ise şehidin kardeşi Mehmet'e teslim etti. Oğlunun vatana iyi hizmet ettiğine işaret eden Fehime Aydemir, şöyle devam etti:'Ne mutlu bize ki vatanda kanı var. Vatanda şehit olmuş, bizim için gururdur. Onunla gurur duyuyoruz hem dünyamızı, hem ahiretimizi bize kazandırdı. Allah devletimize milletimize zeval vermesin. Zalimlere fırsat vermesin. Bir tapu değil bin tapu da benim oğlumu geri getiremez. Ben onu o kadar besledim, büyüttüm. Bizim tüm hayallerimiz kursağımızda koydular. Ben oğlumun bin canı olsa, yine memleketime feda ederim. Her zaman toprağımızı korumak zorundayız. Ben bu tapuyu sadece devlemiz için alıyorum.

' ANNE AYDEMİR: ZALİMLERİN KÖKÜ KAZINSIN

Türk bayrakları ile süslenen Yunus Emre semtindeki dairenin girişinde Başkan Bulutlar, Aydemir ailesine bağımsızlığımızın sembolü olan Türk bayrağı ile Kuran'ı Kerimi öperek hediye etti. Bayrağı öperek alnına koyan anne Fehime Aydemir, bayrakla fotoğraf çektirirken, 'Benim için bayrağın değeri daha fazla. Benim oğlumun kanı bu bayraktadır. Biz bir bayrağın altında yaşamışız. Dedemiz, ninemiz, annemiz. Tüm ailemiz bu bayrağın altında. Bayrak birdir, Türkiye birdir. Türkiye müslümandır. Allah bu zamimlere fırsat vermesin. Zalimlerin kökünü kazısın. Diğer oğlullarımın rahat askerlik yapması halinde deriz ki, 'Bu akbabaların kökü gelmiş.' Nerede askerlik yaparlarsa içimiz rahat olur' diye konuştu.

BABA AYDEMİR: OĞLUM METİN TÜRKİYE'NİN ŞEHİDİDİR

Besiciliği yapan 55 yaşındaki şehit babası Taha Tahsin Aydemir, 5'i kız 9 çocuğu bulunduğunu bildirdi. Şehit Metin Aydemir'in en büyük çocuğu olduğuna dikkati çeken Taha Tahsin Aydemir, tüm şehitlere dua etti. Aydemir, 'Türk bayrağı ve Kuran, dünyadan daha değerlidir. En büyük hediye onlardır. Biz canımızı ev için vermemişiz. Vatanamız, bayrağımız için veriyoruz. Oğlum Metin, tüm Türkiye'nin şehididir. Tüm Türkiye'nin çocuğudur. Bana kalsa ben evi istemiyordum. Başkanımız istediği için bunu hediye olarak kabul ettik. Dünya malı için değil' dedi.

Kaynak: DHA