İstanbul ’un CHP ’li Beşiktaş Belediyesi, geçen hafta içinde Abbasağa Parkı’na kafe yapma girişimiyle gündeme geldi. Parkın girişindeki spor aletlerini iş makineleriyle söken belediye mahalle sakinlerinin tepkisiyle inşaatı durdurmak  zorunda kalmıştı. Belediye Başkanı Murat Hazinedar yaptığı açıklamada mahalle sakinlerinin talebiyle hayata geçirmek istedikleri kafe projesini 7 Haziran seçimleri sonrasına kadar ertelediklerini açıkladı. 

ŞİMDİ DE KONSER  

Park tartışması bitmeden belediyenin 1.5 milyon liralık konseri tartışılmaya başlandı. İddiaya göre Beşiktaş Belediyesi, 19 Mayıs etkinlikleri için Tarkan’la anlaştı. Beşiktaş Barbaros Meydanı’nda vereceği ücretsiz halk konseri sanatçı Tarkan’ın ücreti, kurulacak dev sahne, ses ve ışık sistemleriyle birlikte Beşiktaş Belediyesi’ne tam 1.5 milyon TL’ye mal olacak. Tarkan’ın geçen yıl 19 Mayıs’ta Beşiktaş’ta vereceği konser, Soma faciası nedeniyle ertelenmişti.

SAVURGANLIK TARTIŞMASI

Beşiktaş Belediyesi’nin 1.5 milyonluk konserinin duyulmasıyla tartışmalar başladı.  Savurganlık tartışması yapılırken iki CHP’li Belediye Başkanı Hayri İnönü ve Murat Hazinedar arasında yaşanan polemiği akla getirdi.  Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, halefi Mustafa Sarıgül’e özel günlerde yapılan eğlence programları nedeniyle sert şekilde yüklenerek ‘Yılbaşında Nişantaşı neden süslenmiyor?’ eleştirilerine şu yanıtı vermişti: “Eğer Şişli Belediyemiz ağır borç yükü altında bulunmasaydı, biz, sizler için bugüne kadar yapılagelenden çok daha coşkulu eğlence programları düzenler, sizlerin coşkulu eğlence ortamlarını paylaşmanız için her tür olanağı önünüze sererdik. Ancak yıllarca kırmızı halı ve süs lambalarıyla halkımıza göstermelik bir şaşa sunulurken kamu kaynakları çarçur edilmiş, belediyemiz ne yazık ki ağır bir borç yükü altına sokulmuştur. Öyle ki sadece Nişantaşı semtimizin kırmızı halı ve süs lambaları için geçmiş dönemlerde milyonlarca lira harcama yapıldığı saptanmıştır. Eğer Şişli Belediyemiz ağır borç yükü altında bulunmasaydı, biz, sizler için bugüne kadar yapılagelenden çok daha coşkulu eğlence programları düzenler, sizlerin coşkulu eğlence ortamlarını paylaşmanız için her tür olanağı önünüze sererdik. Ancak yıllarca kırmızı halı ve süs lambalarıyla halkımıza göstermelik bir şaşa sunulurken kamu kaynakları çarçur edilmiş, belediyemiz ne yazık ki ağır bir borç yükü altına sokulmuştur. Öyle ki sadece Nişantaşı semtimizin kırmızı halı ve süs lambaları için geçmiş dönemlerde milyonlarca lira harcama yapıldığı saptanmıştır.”

CEVAP BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANI’NDAN GELDİ!

Beşiktaş Belediye Başkanı Hazinedar, Hayri İnönü’ye bir radyo programında yanıt vermişti.  Murat Hazinedar, “Burada bir savurganlık varsa, Sayın İnönü savurganlık olduğunu iddia ettiği dönemde meclis üyesi ve sorumlu kişiydi. Biz organizasyonun tamamına yakınını sponsorlar vasıtasıyla yapacağız. Bu da bir beceri işidir. Beceremeyenler, becerenlere laf atacaktır, doğaldır ama bunlar bizim gündemimizde yok” demişti.


Radikal