Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Suruç Belediyesine görevlendirilen Şanlıurfa Vali Yardımcısı Tarık Açıkgöz, yıllardır adeta hizmete susayan yaklaşık 100 bin nüfuslu Suruç'u hak ettiği hizmetle buluşturmak için çevredeki belediyelerden de yardım alıyor.

İlçe genelinde sokak, cadde, park, bahçe ve okullarda yürütülen hummalı temizlik çalışmalarına başta Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olmak üzere merkez ilçe konumundaki Haliliye, Eyyübiye ve Karaköprü ilçe belediye başkanlıkları da kendilerine gelen talepler doğrultusunda destek veriyor. Belediyeler, adeta ikinci bir görev bölgesi gibi Suruç'a hizmet götürme yarışına girdi.

Tarık Açıkgöz, vatandaşa hizmet noktasında başta büyükşehir ve merkez ilçe belediyelerinden ciddi anlamda destek aldıklarını belirten Açıkgöz, "Büyükşehir belediyemiz ve merkez ilçe belediyelerimizden çok destek aldık. Özellikle belediyelerimizin personel ve araç destekleri bizim buradaki işlemlerimizin hızlı bir şekilde yürümesini sağladı." dedi.

Temizliği merkez belediyeler yapıyor

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol da kısa süre önce görev değişiminin yaşandığı Suruç ilçesine imkanları ölçüsünde hizmet desteği sağladıklarını söyledi.

Suruç'ta görevlendirmenin yapıldığı günden itibaren temizlik personeli ile hizmet verdiklerini ifade eden Demirkol, şunları söyledi:

"Suruç'un temizliğini yapıyoruz. Temizlik araçlarımızı ve personellerimizi gönderdik. Çeşitli yeşil alanların bordür taşlarını boyadık ibadethanelerin temizliğini yapıyoruz. Arazöz araçlarımızla cadde ve sokakları yıkıyoruz. Suruç'un da Haliliye gibi tertemiz olmasını istiyoruz. Görevlendirmenin yapıldığı 11 Eylül'den itibaren biz de belediye olarak orada çalışıyoruz. İnsanlarımızın sağlıklı bir ortamda yaşaması için elimizden geleni yapıyoruz."

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ise "Temizlik personeli ve araç gereçler tahsis edilmiş durumda talep edilmesi durumunda yine farklı desteklerde de bulunmaya devam edeceğiz." dedi.

Kaynak: AA