Merkez Osmangazi ilçesi Demirtaşpaşa Mahallesi Abdal Caddesi Tahıliçi Sokak üzerindeki Abdal Kültür Merkezi’nde, aralık 2013’te restorasyon çalışmaları başladı. Çalışmaların 2015 yılında sona ermesinin ardından Osmangazi Belediye Meclisi, kültür merkezinin ihale usulü ile kiraya verilmesine karar verdi. 2016 yılının şubat ayında yapılan ihaleye İlim Yayma Cemiyeti Bursa Şubesi ile Ensar Vakfı Bursa Şubesi üyeleri katıldı. Pazarlık usulü ile yapılan ihalede, Abdal Kültür Merkezi’nin aylık 625 liraya 2018 yılının Aralık ayına kadar Ensar Vakfı Bursa Şubesi ‘ne kiralanmasına karar verildi.

CHP TEPKİ GÖSTERDİ
Kiralanma işlemine tepki gösteren CHP Osmangazi İlçe Başkanı İsmet Karaca, Kent Meydanı’nda bir grup partili ile birlikte bugün basın toplantısı düzenledi. Söz konusu kültür merkezinin Osmangazi'nin AK Partili Belediye Başkanı Mustafa Dündar tarafından sanat galerisi, konferans salonları ve aile çay bahçesi olarak kullanılacağının açıklandığını, ancak bunun yapılmadığını söyleyen Karaca, encümen kararının iptali ve yürütmenin durdurulması için dava açacaklarını söyledi.

1500 METREKARE KULLANIM ALANINA SAHİP
Bin 500 metrekare kullanım alanına sahip bu hanın 625 lira bedelle kiraya verilmesinin vicdanla bağdaşmadığını kaydeden Karaca şöyle konuştu:
'Adı çocuklara cinsel istismarla anılan Ensar Vakfı’na bu hanın peşkeş çekilmesi kentimize de büyük saygısızlıktır. Hanın tarihi dokusunu koruyacaklarından emin oldukları için Ensar Vakfı’na kiralandığını söyleyen Osmangazi Belediyesi'nin yetkililerine bir hatırlatmada bulunmak istiyorum. Çocuklara tecavüz edilmesine engel olamayan vakıf, tarihi dokuyu nasıl koruyacak? Ülkede büyük infial yaratan, dünyanın gündemine de giren çocuk tecavüzcüsünün tutuklanmasından bir kaç gün sonra, yani 8 Martta kira sözleşmesini imzalaması da pervasızlığın resmi vesikasıdır. Bizler CHP Osmangazi İlçe Örgütü olarak bu büyük peşkeşin başından beri takipçisi olduk. Dün de belediyeden resmi belgeleri alarak konuyu kamuoyunun gündemine taşıdık. Hiçbir vicdana sığmayan bu büyük peşkeşin son bulması için encümen kararının iptali ve yürütmenin durdurulması için dava açacağız.'
SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR
Meydanda toplanan yaklaşık 50 CHP’li İsmet Karaca’ya destek verdi. Ellerinde Bursa’daki Ensar Vakfı’nın olduğu yerin resminin bulunduğu dövizleri taşıyan partililer 'Ensar Vakfı Kapatılsın' diye sloganlar attı. CHP’liler daha sonra Bursa Adliyesi’ne giderek suç duyurusunda bulundu.

'MUHATABIMIZ DEĞİL'
CHP’nin basın açıklamasıyla ilgili DHA muhabirinin sorusunu yanıtlayan Ensar Vakfı Bursa Şubesi Başkanı Ahmet Oruçoğlu, 'CHP siyasi bir parti. Biz ise vakıf. Dolayısıyla CHP bizim muhatabımız değil' dedi.

Kaynak: DHA