Belçika'da sığınmacılara "karşı cinsle nasıl ilişki kurmaları gerektiği" öğretilecek. Özellikle erkek sığınmacılara yönelik kurslarda, "Bir kadının giyim tarzının, onun sevişmek isteyip istemediği konusunda fikir vermeyeceği" anlatılacak. Sığınmacılar, kadınlara ıslık çalmamaları ve dokunmamaları konusunda uyarılacak.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, Belçika'da bu amaçla göç ve mültecilerden sorumlu bakan yardımcısı Theo Francken tarafından bir tanıtım dersi verildi. Francken, sığınmacılara ülkesindeki toplumsal yapı ve değerleri anlattı. Belçikalıların birbirleriyle nasıl selamlaştığından, karşı cinsle nasıl ilişki kurduklarına kadar bir dizi konuda bilgi verdi.

FLÖRT KURSU IRKÇILIK
Sosyalist Parti ise ülkedeki bu uygulamayı, sığınmacıları "damgaladığını" gerekçesiyle eleştiriyor. Belçika'nın Fransızca konuşulan bölgesindeki eşit haklardan sorumlu bakan Isabelle Simonis de, kursu "ırkçılık" olarak değerlendiriyor. "Irkçılık" iddialarını reddeden bakan Francken ise kursa "cinsel eğitimin" yanı sıra göçmenlerin tabii olduğu uyum programının da ekleneceğini belirtti.

KÖLN'DE YAŞANANLAR ETKİLİ OLDU
Belçika hükümeti, ülkeye gelen sığınmacılara eğitim verilmesine Almanya'nın Köln kentinde yılbaşı yaşanan toplu taciz olayının ardından karar verdi. Uygulama kısa süre içinde ülkedeki bütün sığınmacı kabul merkezlerinde başlayacak. Kursta verilen bilgiye göre, erkeklerin, tanımadıkları bir kadınla konuşması normal bir durum. Ancak, bir kadına göz dikip, rahatsız edecek biçimde uzun süre bakmanın uygun olmadığı aktarılıyor.

KADINLARA ISLIK ÇALMAYIN’
Ancak bu konuda da erkek sığınmacılara, göz temasında bulunurken, kadınları rahatsız edici biçimde dik dik bakmamaları önerildi. Erkek sığınmacılara bir uyarı da ıslık çalma konusunda yapıldı. Kadınların çoğunun bundan hoşlanmadığı belirtilerek, "Islık çalmaktan kaçının" dendi.

Kaynak: Birgun.net